Dutch Classical Talent

Isabel Pronk
  • Sun 24 Nov ’24
    15:00
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • €3,75 service costs excluded per order. Read about the exchange policy here.

“Een innemende persoonlijkheid die vastberaden en gretig haar verhaal vertelt op het podium. Haar warme stem, goed gevoel voor tekst in combinatie met een vleugje theater zijn de perfecte ingrediënten voor een boeiende avond.” 

Dutch Classical Talent-finalist Isabel Pronk verhaalt in dit programma over de gevoelens van eenzaamheid en kwetsbaarheid die een mens overvallen in de nacht. Maar het geeft ook kracht als je teruggeworpen wordt op jezelf. Te midden van muzikale gasten etaleert Pronk haar uitstekende tekstgevoel en haar aanleg voor theater. Neutkens schreef speciaal voor haar een nieuw werk. 

 

Als het donker wordt 
Een muziektheatraal concert voor hen die durven te dwalen   
 
“Als het donker wordt, en ik alleen ben, kan ik weer van voren af aan.  
Gebutst en gehavend. Tikkeltje broos. Dat wel.”  
 
Mezzosopraan en actrice Isabel Pronk neemt het publiek mee door een nacht waarin de hoofdpersoon voor het eerst in tijden weer voelt wat eenzaamheid en donkerte is. Met monologen geschreven in samenwerking met schrijfster Amanda Payne en begeleid door pianotrio wordt dit verhaal verteld via muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill en Wende Snijders. Speciaal voor Isabel componeerde Sarah Neutkens een nieuwe liedcyclus die het holst van de nacht zal vormen. Een bijzonder concert over eenzaamheid, kracht, kwetsbaarheid, samenzijn en terugkeren naar (je eigen) licht.  

programme

Muziek van onder andere Astor Piazzolla, Kurt Weill, Wende Snijders | Sarah Neutkens nieuw werk | Amanda Payne tekst

 

credits

Isabel Pronk mezzosopraan