veelgestelde vragen

heb je vragen over je concertbezoek?

hoe kom ik bij de Doelen?

De Doelen ligt midden in het hart van Rotterdam, op loopafstand (400 meter) van Rotterdam Centraal Station, trams, metro's en bushaltes. Rondom de Doelen zijn diverse parkeergarages. Zo kun je makkelijk de weg vinden naar ons concertgebouw en congrescentrum.

bereikbaarheid

 

waar vind ik informatie voor mijn concertbezoek?

Voorafgaand aan je bezoek hebben we handige informatie en tips om je ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ontdek hier alles wat je moet weten, van de inlooptijd tot aanvullende faciliteiten die jouw bezoek bij ons nog aangenamer maken.

je bezoek plannen

 

wanneer gaan de deuren open?

De openingstijden voor de entree kun je vinden in de servicemail. De zaaldeuren gaan meestal een half uur voorafgaand aan het concert open maar dit kan afwijken.

 

wanneer mag ik applaudiseren tijdens klassieke concerten?

Bij klassieke concerten applaudisseert men doorgaans als alle delen van een muziekstuk zijn gespeeld. Weet je niet wanneer een muziekstuk is afgelopen? Wacht dan voor de zekerheid tot de rest van de zaal begint te klappen.

 

wat is de minimum leeftijd voor de concerten?
  • Voor klassieke concerten geldt een minimumleeftijd van 8 jaar, tenzij anders aangegeven bij het event. 
  • Als je een evenement zonder begeleiding van een volwassene wilt bijwonen, adviseren we een minimumleeftijd van 14 jaar, tenzij anders vermeld op de eventpagina.
  • Personen jonger dan 18 jaar mogen na 23:00 uur niet naar binnen, behalve als dit anders is aangegeven bij het event. 
  • Aan bezoekers jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholische drank verstrekt.

 

zijn er kledingvoorschriften?

Er gelden geen kledingvoorschriften, tenzij anders aangegeven door de organisatie van het evenement/concert.

 

wat als ik iets verloren heb? 

Mocht je iets verloren zijn dan kun je terecht bij de afdeling gevonden voorwerpen. Deze is telefonisch te bereiken via receptie@dedoelen.nl.

 

mag ik foto's of video-opnames maken?

Het maken van foto's of  video-opnames is zonder toestemming van de musici en directie niet toegestaan. 

 

kan ik mijn drankje mee de zaal in nemen?

Je mag geen drankjes meenemen naar de zaal. Als dit voor een specifiek evenement wel is toegestaan laten we je dat weten in de servicemail die je vooraf ontvangt.

heb je vragen over je tickets?

hoe kan ik tickets bestellen?

Ontdek alles wat je moet weten over het bestellen en betalen van tickets, servicekosten, cadeaukaarten en nog veel meer. Bij ons is het eenvoudig en veilig om tickets te kopen. Heb je vragen over onze ticketverkoop? Geen zorgen! We hebben alle antwoorden voor je klaarstaan. 

ticketverkoop

 

hoe kan ik mijn tickets downloaden?

Je kan tickets downloaden als pdf via de zwarte button in je ordermail, wil je de tickets in je wallet zetten dan klik je op de (groene) concert titel.

zitten we naast elkaar?

De Grote Zaal heeft qua stoelnummering een oneven zijde, links, en een even zijde rechts. Als je bijvoorbeeld 2 tickets, Ring rechts, stoel 82 en 84 hebt gekocht, dan zit je naast elkaar. 

 

kan ik mijn bestelling wijzigen?

Als je iets wilt veranderen aan je bestelling, bijvoorbeeld omdat je nog een vriend wilt meenemen of omdat je een fout hebt gemaakt, kun je gewoon contact opnemen met Tickets & Service. We helpen je graag met het aanpassen van je bestelling of het veranderen van je zitplaatsen.

 

kan ik mijn tickets annuleren?

Een deel van de programmering van de Doelen kan geruild worden voor een ander concert of tegoedbon. Wij brengen 5,- euro in rekening voor deze service en deze kosten worden verrekend met de tegoedbon of de ticketprijs van het andere concert.

tickets annuleren en ruilen