Talent Break

in samenwerking met Codarts
 • Wed 13 Mar ’24
  doors open
  11:30
  start
  12:30
  end
  13:00
  de Doelen

Monteiberus Trio

Monteiberus trio is een gloednieuw trio dat het talent en de passie van drie geweldige muzikanten combineert. Ze zijn enorm toegewijd aan muziek en staan altijd te popelen om hard te werken, hun kennis uit te breiden en de wereld een betere plek te maken door middel van hun spel. Naast standaardrepertoire, geschreven voor de bezetting, waagt het Monteiberus trio zich ook aan bewerkingen van beroemde pianotrio’s zoals die van Shostakovich en minder bekende zoals vandaag het Arensky pianotrio nr. 1.

 

Diogo Martins

Diogo Martins (1999) is een Portugese cellist en kunstenaar, gefascineerd door de verkenning en samensmelting van verschillende muziekgenres en kunsten. 

Afgestudeerd met het hoogste cijfer aan de Superior School of Applied Arts (Portugal), woont Diogo momenteel in Nederland, waar hij studeert bij Joachim Eijlander aan Codarts. 

Diogo is een van de oprichters van het Quartz Quintet, een strijkkwartet met accordeon gericht op de verspreiding van muziek, geschreven voor deze formatie.

In september bracht Diogo "Second Voice" in première, een concert met muziek voor solo cello en stem, geïnspireerd op de muziek en poëzie van Jose Afonso, een Portugese singer-songwriter.

De Doelen brengt dit programma in samenwerking met Codarts Rotterdam. 

programme

Anton Arensky (1861 - 1906)

Pianotrio Nr. 1, Op. 32 in d klein 

- Elegia. Adagio

- Finale. Allegro non troppo

 

José Afonso (1929-1987)

- A Morte Saiu à Rua (1972) 

- Que Amor Não me Engana (1973)

 

Gearrangeerd voor cello en zangstem door Diogo Martins

credits

Diego Pajares fluit | Sari Šaciri cello | Abraham Labastidas piano

Diogo Martins cello