Club Key: XMASLPHOEZENEXPO

De officiële opening van een bizarre, vaak suikerzoete LP hoezen expo 

 

Club Key: iedere vrijdagavond geven we de sleutel van de Studio aan een initiatief of talent in de stad: vrijdag 9 december is dat aan publicist/verzamelaar Paul Groenendijk en DJ Okkie. 
 
Kringloopwinkels 
Voor de tweede maal keert verwoed verzamelaar Paul Groenendijk terug naar de Doelen Studio met een nieuwe expo van bijzondere lp-hoezen. Zijn eerste collectie platenhoezen die de ramen van Doelen Studio tot één grote galerie omtoverde had voor de Doelen een zeer toepasselijk thema: de architectuur.  
Dit keer heeft de onstopbare Groenendijk tientallen rommelmarkten en kringloopwinkels afgestruind voor de mooiste en meest kitscherige kerstplaten, en dat is gelijk het thema van zijn volgende expositie met de titel XMASLPHOEZENEXPO.

Op vrijdagavond 9 december, tijdens Club Key, is de officiële opening van zijn bizarre, vaak suikerzoete collectie. 
 
Knappende haardvuren 
Groenendijk: “Elke zichzelf respecterende artiest heeft ooit een kerstplaat opgenomen.  Er zijn natuurlijk de hits van Bing Crosby, John Lennon, Slade, Mud, Wham en Mariah Carey.  En de lp's van Elvis Presley, Johnny Cash, Phil Spector, Kenny Rogers & Dolly Parton, James Brown, Mahalia Jackson, James Last, Ray Conniff, et cetera.  Maar ook Nederlandse artiesten begrepen de aantrekkingskracht van kerstliedjes: André van Duin, Lee Towers, Gert Timmerman, de Zangeres Zonder Naam, Heintje, Wilma, The Cats, BZN, om er maar een paar te noemen.”  

Alle kerst clichés worden door de hoesontwerpers uit de kast gehaald: knappende haardvuren, sneeuwlandschappen, kerstmannen, kerstdiners, kaarsjes, ballen, kerkinterieurs, olijke kerstmannen en mutsen het kan niet op! 

Maher's Kitchen
De avond begint steeds om 18:00 uur met het buffet van Maher’s Kitchen: Syrische en Siciliaanse schotels van de Rotterdamse top chef uit Damascus. De vernissage van XMASLPHOEZENEXPO is rond de klok van 20:00 uur en is voor zowel de buffet- als het expo publiek gratis. Met DJ Okkie aan de draaitafel met louter kerstnummers.  

Club Key: XMASLPHOEZENEXPO
Vrijdag 9 december
Aanvang Club Key: 20:00 uur
Toegang gratis 

de Doelen Studio
Schouwburgplein 50
Rotterdam

De Doelen
De Doelen Concertgebouw: poppodium, festivalhart, congresruimte én bruisende hotspot. Meer weten over het karakteristieke rijksmonument in het hart van Rotterdam? Bekijk de website van de Doelen voor meer informatie en de concertagenda (www.dedoelen.nl).

of 7