ontdek de meest bijzondere virtuele werelden in de Doelen

Immersive Tech Week in de Doelen, voor iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste ontwikkelingen in het virtuele universum. 

 

Van 28 november tot 2 december opent de Doelen haar deuren voor iedereen in Rotterdam en omstreken die van kunst, innovatie, gaming en de nieuwste ontwikkelingen in het virtuele universum houdt. Tijdens de achtste editie van Immersive Tech Week kan iedereen ontdekken wat er gebeurt op het gebied van Virtual Reality, Augmented Reality en Metaverse.  

Immersive Tech Week (voorheen VRDays Europe) is een allesomvattend meerdaags internationaal congres waar tech, kunst, educatie, gezondheidszorg en commercie samenkomen. Professionals van over de hele wereld komen vijf dagen lang naar Rotterdam voor een vol en inspirerend programma. Met ook een Rotterdams tintje: studenten van Hogeschool Rotterdam nemen deel aan een Design Hackathon (The Sprint), de Willem de Kooning Academie organiseert een bijeenkomst over Digital Fashion en Diederik Gommers spreekt over het gebruik van VR bij Erasmus MC.  

Playground 
De Doelen zou de Doelen niet zijn als er niet aan álle Rotterdammers wordt gedacht tijdens dit gigantische kunst- en tech-congres. Zo kan iedereen Immersive Tech Week’s Playground gratis bezoeken in de Grote Hal van het gebouw. Vijf dagen lang is Playground dé plek waar iedereen kan binnenlopen om nieuwe technologieën op het gebied van virtual reality en augmented reality uit te proberen. Jong en oud zijn dagelijks van harte welkom om op ontdekkingsreis te gaan, de mooiste virtuele werelden te bezoeken, zich te verbazen over wat technologie met ons en de wereld om ons heen doet én onvergetelijke momenten te beleven. 

Playground is gratis te bezoeken door middel van het reserveren van een tijdslot op dedoelen.nl. Een overzicht van alle projecten vind je op immersivetechweek.co.

Church of VR 
Wanneer je Playground hebt uitgespeeld, ontdek je op de derde verdieping van de Doelen Church of VR, dat in het teken staat van de toekomst van storytelling. Voor €29 maak je hier kennis met ongeveer twintig van de meest kunstzinnige en creatieve nationale en internationale XR-werken van dit jaar. Deze state-of-the-art selectie van zowel nieuwe als prijswinnende projecten - waaronder een aantal wereldpremières en werken die voor het eerst in Nederland te beleven zijn - toont urgente onderwerpen en werken die inspireren tot reflectie en debat. Bekijk alle projecten binnenkort op immersivetechweek.co. Tickets zijn te koop op dedoelen.nl


Playground 
28 november - 2 december 2022
Open: ma 28 nov 13:00 - 20:00, di 29 nov - vr 2 dec 10:00 - 20:00
Ingang: Grote Hal, de Doelen, Schouwburgplein 50
Entree: gratis te bezoeken, reserveer een tijdslot via dedoelen.nl

Church of VR 
28 november - 2 december 2022 
Open: 13:00 - 17:00 
Ingang: Willem Burger Foyer, de Doelen, Kruisplein 40
Entree: €29 via dedoelen.nl

Immersive Tech Week
Immersive Tech Week streeft ernaar de XR-gemeenschap te verenigen, creatieve geesten te inspireren en bedrijven vooruit te helpen om een positief verschil te maken voor morgen. Het brengt kunstenaars, professionals, academici en makers samen met verschillende sectoren, industrieën en investeerders om de ontwikkeling en toepassing van XR-technologie te stimuleren. Het evenement begon in 2015 als VRDays en werd in 2021 omgedoopt tot Immersive Tech Week vanwege de snelle ontwikkelingen in de branche en de groei van het publiek. De stichting heeft een internationale focus en wil het potentieel van de Europese immersieve technologie-industrie op mondiaal niveau benutten. In 2022 is Immersive Tech Week met steun van de Doelen en Gemeente Rotterdam van Amsterdam naar Rotterdam verhuist, een van 's werelds meest innovatieve steden. Meer informatie op immersivetechweek.co.

of 7