Neighbours photo-expo

With ‘Neighbours’ de Doelen welcomes its

Dina, Abba, Laise, Sybren, Mercedes, Sharita, Amina, Jorge, Remus, Fengli, Geert-Jan, Alaa, Freek, Vuyelwa, Willem, Khalid, Esdra, Vesna, Jeannette, Daniel, Shirin, Jos, Shanaz en Bibi.

Allemaal geportretteerd door fotograaf Robin Utrecht en nu te zien in de fotogalerij Neighbours in concertgebouw de Doelen.

Op de eerste lentedag, donderdag 21 maart, wordt de foto-expositie Neighbours feestelijk geopend op de eerste verdieping van de Doelen, de presentatie is in handen van Jet Sol.

Fotograaf Robin Utrecht portretteerde afgelopen september een groep Rotterdammers die op een steenworp afstand wonen, werken en shoppen.

Oude Westen
Een middagje op het terras van restaurant Marseille, maar ook bij het zitje voor de deur van dierenwinkel de Rimboe en bij de IJssalon, geeft een prachtig beeld van de bewoners van het Oude Westen.

Arm, rijk, hip, jong en oud trekt aan het oog voorbij. Een bonte verzameling van de buren. Hier zie je de prachtigste mix van traditie en hip. Er wordt gelachen, geflirt, geflaneerd, geroddeld en geshopt.

Creative producer Mieke van der Linden: “de West-Kruiskade is een van de leukste straten van Rotterdam. Hier kom je echt de hele wereld tegen. Het Oude Westen is de nabije buur van de Doelen. Tijd om die buren in het zonnetje te zetten met een serie pracht portretten van Robin Utrecht.”

Pop-up fotostudio
In de Doelen zette Utrecht een pop-up fotostudio neer en werd iedere buur hartelijk ontvangen door van der Linden en Michelle Rath, het duo dat een aantal weken ervoor de modellen op en rond de West-Kruiskade had gescout. De meeste modellen bleken elkaar al te kennen van gezicht en de photo shoot werd een dag vol gesprekken, vrolijkheid en herkenning. De buren hadden het duidelijk naar hun zin en bleven nadat ze geportretteerd waren nog lang hangen.

Robin Utrecht
Fotograaf Robin Utrecht is geen onbekende in de Doelen, Rotterdam en de rest van de wereld. Hij maakte onder meer tijdens de pandemie foto’s van de Lunchbreak concerten van grote talenten voor een verder geheel lege Grote Zaal. En legde hij de grote Booster Party van het medisch team van Dr. Mathijs van der Poel vast.

Als fotojournalist jaagt hij achter het nieuws aan en is hij een van de vaste fotografen die meereizen met de koninklijke familie bij staatsbezoeken.

Van der Linden en Utrecht werken vaker samen, liefst op straat met gewone mensen, die natuurlijk volgens het duo helemaal nooit zo gewoon zijn.

 

De expositie Neighbours is elke vrijdag gratis te bezoeken tussen 14.00 en 17.00 uur. Melden voor de rondleiding via de Doelen website of bij de Tickets & Service balie tussen aan het Schouwburgplein 50.

Daarnaast kunnen bezoekers van de Grote Zaal en de Eduard Flipse Zaal de fotogalerij natuurlijk bekijken voor en na een concert.