Gabriel Rios

eigenzinnige Latin pop, bekend van de hit 'Broad Daylight'
  • wo 6 nov ’24
    19:30
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Gabriel Ríos werd geboren in San Juan, Puerto Rico, en verhuisde op 17-jarige leeftijd naar België om schilderkunst te studeren aan de Luca School of Arts in Gent. Na in verschillende bands te hebben gespeeld en een reeks singles te hebben opgenomen, begon hij in 2003 naam te maken met zijn eerste album Ghostboy

Door samen te werken met o.a. Jo Bogaert (Technotronic), jazzpianist Jef Neve, Kobe Proesmans (The Colorist Orchestra) en multi-instrumentalist/producer Ruben Samama, heeft Ríos een reeks eclectische albums op zijn naam staan. 

Zijn muzikale reis heeft hem gebracht van eigenzinnige Latin/Pop crooner (Ghostboy) tot introspectieve singer-songwriter (This Marauder's Midnight). Onlangs bracht zijn album Flore een verzameling opnieuw uitgevonden Latin-klassiekers plus een handvol originele nummers, waaronder een samenwerking met Devendra Banhart. 

Ríos duikt verder in het gotische Caribische geluid dat Flore kenmerkte en zijn nieuwste album Playa negra bevat voornamelijk origineel materiaal in het Spaans. Op dit album worden oude son montunos afgewisseld met obscure elementen uit de Amerikaanse en Europese populaire muziek in een eigenzinnige mix.