Andrew Combs

Sfeervolle synthesizers en vervormde elektrische gitaren
  • do 5 sep ’24
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Andrew Combs is een singer and songwriter wiens werk een brug slaat tussen de vrijheid en mogelijkheden van zijn beeldende kunst en de invloed van klassiek schrijven en verhalen vertellen. Op zijn nieuwe album Ideal Man werkte Combs samen met producer/engineer Sam Cohen (Kevin Morby, Benjamin Booker) om een rauwer, directer geluid te bereiken.  De collectie werd live opgenomen in Cohen's Brooklyn studio, met compacte arrangementen gevoed door strakke, elastic grooves, en ook met Combs' oude medewerkers, drummer Dom Billet en gitarist/toetsenist/bassist Jerry Bernhardt.

Combs is misschien het best bekend als singer/songwriter in de klassieke Laurel Canyon jaren '70 betekenis van de term, maar hij bewijst hier de ware veelzijdigheid van zijn werk, waarbij hij vaak zijn akoestische gitaar aan de kant schuift ten gunste van sfeervolle synthesizers en vervormde elektrische gitaren.

Het schrijven van de nummers voor Ideal Man werd deels geïnspireerd door Combs' recente fascinatie voor schilderen. Combs begon met schilderen toen zijn vrouw zwanger was. "Het heeft echt de manier waarop ik liedjes schrijf veranderd," zegt hij. "Als ik schilder, kan ik beginnen met een heel abstract idee of misschien zelfs alleen maar een gevoel, maar van daaruit schilder en schraap en schilder en gum en blijf schilderen tot iets vorm begint te krijgen. Ik laat de natuur zijn gang gaan."