je bezoek

Voorafgaand aan je bezoek hebben we handige informatie en tips om je ervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ontdek hier alles wat je moet weten, van de inlooptijd tot aanvullende faciliteiten die jouw bezoek bij ons nog aangenamer maken.

praktische informatie

aanvangstijd en eindtijd

Twee dagen voordat het concert plaatsvindt krijg je een servicemail met alle details. Daarin staat hoe laat het event begint en eindigt, en of er een pauze is.
 

de entree

Houd je digitale ticket bij de hand, zo kan iedereen bij drukte iets sneller naar binnen, en dat is wel zo fijn! Op je ticket staat precies welke ingang je moet gebruiken voor je concert.

 

bereikbaarheid

De Doelen ligt midden in het hart van Rotterdam, op loopafstand (400 meter) van Rotterdam Centraal Station, trams, metro's en bushaltes. Rondom de Doelen zijn diverse parkeergarages. Zo kun je makkelijk de weg vinden naar ons concertgebouw en congrescentrum.

bereikbaarheid

 

garderobe

In de Doelen zijn de garderobes van de Grote Zaal, Jurriaanse Zaal en Willem Burger Zaal beneden in de hal bij de entree. Voor de Eduard Flipse Zaal is de garderobe links bij de ingang van de zaal op de 1e verdieping.

Er zijn geen kluisjes in de Doelen, maar je kunt grote tassen afgeven bij de bewaakte garderobe.

 

lift

Grote Zaal er zijn 2 liften in de Hal Grote Zaal, links en rechts achterin.
Jurriaanse Zaal via de lift in de Hal Grote Zaal aan de linkerkant. 
Eduard Flipse Zaal de lift in de Hal Grote Zaal aan de rechterkant. 
Willem Burger Zaal de lift in de Hal van de Willem Burger Zaal rechts van de ingang.

De liften zijn groot genoeg voor een rolstoel.
De lift Hal Grote Zaal links ca. 98 cm. breed en max 132 cm. diep.
De lift Hal Grote Zaal rechts ca. 104 cm. breed en 131cm. diep

 

zaalplattegrond

Als je online tickets koopt zie je tijdens het bestellen alléén een plattegrond van de zaal als het concert een zitplaatsindeling heeft.

zaalplattegronden

 

mobiele telefoons

Tijdens de klassieke concerten vragen we je vriendelijk om geen geen opnames te maken met je telefoon, je telefoon op stil te zetten en de trilfunctie uit te schakelen. Dit helpt de muzikanten zich beter te concentreren. Ook is het belangrijk om te voorkomen dat het scherm van je telefoon oplicht, omdat dit hinderlijk kan zijn voor zowel de muzikanten als de andere concertbezoekers.

 

laatkomers

Kom je te laat dan krijg je bij de eerstvolgende concertonderbreking de mogelijkheid om de zaal in te gaan. Is er geen geschikt moment in het concert van die avond dan wordt geen toegang verleend. Zorg daarom dat je op tijd bent!

Als voorafgaand aan het concert bekend is dat er geen laatkomers kunnen worden toegelaten bij het concert vermelden we dit in de servicemail.

 

tickets & ticketverkoop

ticketverkoop

Ontdek alles wat je moet weten over het bestellen en betalen van tickets, servicekosten, cadeaukaarten en nog veel meer. Bij ons is het eenvoudig en veilig om tickets te kopen. Heb je vragen over onze ticketverkoop? Geen zorgen! We hebben alle antwoorden voor je klaarstaan. 

ticketverkoop

 

tickets annuleren of ruilen? 

Een deel van de programmering van de Doelen kan geruild worden voor een ander concert of tegoedbon. Wij brengen 5,- euro in rekening voor deze service en deze kosten worden verrekend met de tegoedbon of de ticketprijs van het andere concert.

annuleren en ruilen

 

toegankelijkheid

rolstoel en rollator

Uitgezonderd de Van Cappellen Zaal zijn alle zalen in de Doelen toegankelijk voor rolstoelen en rollators. In elke zaal zijn er voldoende plaatsen voor rolstoelen.
Je kunt met je rollator tot aan de zaal komen, tijdens het concert zet een medewerker de rollator in de gang.

Je kunt rolstoelplaatsen reserveren via tickets & service van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur op 0102171717, of stuur een e-mail naar tickets@dedoelen.nl.

Als je moeilijk kunt lopen en een rolstoel van de Doelen wilt gebruiken om bij de zaal te komen, stuur dan een e-mail naar tickets@dedoelen.nl en we zorgen ervoor dat er een voor je klaarstaat.

 

assistentie

Heb je assistentie nodig bij je concertbezoek?  Stuur een e-mail naar tickets@dedoelen.nl en wij nemen contact met je op. 

In de concertzalen zijn medewerkers aanwezig bij de zaaldeuren, zij helpen je graag met al je vragen.

 

toilet

In de Doelen zijn er toiletten op elke verdieping. Je kunt de toiletten op de tweede verdieping bereiken met de lift.

De toiletten voor mensen met een handicap (miva) bevinden zich op verschillende plekken: 

  • Beneden in de Hal Grote Zaal, rechts achterin bij de lift, en op de tweede verdieping aan de rechterkant.
  • In het Willem Burger kwartier zijn er miva toiletten beneden in de hal en boven op de derde verdieping naast de ingang van de zaal.

 

kolfruimte, gebedsruimte of stilteruimte

De Doelen heeft een ruimte waar je kunt kolven, bidden of even tot jezelf kunt komen. Wil je hiervan gebruik maken? Neem dan contact op via tickets@dedoelen.nl.  

 

XL-stoelen Jurriaanse Zaal

De Jurriaanse Zaal beschikt sinds de verbouwing over twee extra brede stoelen. Heb je behoefte aan een wat grotere zitplaats om prettig te kunnen zitten reserveer dan een XL-stoel via tickets@dedoelen.nl.

Afmetingen:
De zitting is 50 cm. breed en 45 cm. diep, de afstand tussen de armleuningen is 53 cm.

 

ringleiding

In de Grote Zaal, de Jurriaanse Zaal en de Willem Burger Zaal is ringleiding beschikbaar. Als je een hoortoestel of cochleair implantaat hebt, kun je de t-stand aanzetten om er gebruik van te maken.

Sommige hoorapparaten maken slecht contact met de ringleiding, onze technicus kan je daarbij helpen. Maak minstens 1 week van tevoren een afspraak via contact@dedoelen.nl

ringleiding Grote Zaal    ringleiding Jurriaanse Zaal    ringleiding Willem Burger Zaal

 

licht en geluid

Bij concerten waar het geluid versterkt wordt kun je oordopjes krijgen bij de bar, dit wordt in de servicemail aangegeven. Informatie over het voorkomen van gehoorschade bij een bezoek aan een versterkt concert vind je op oorcheck.nl

Bij onze concerten wordt zelden gebruik gemaakt van stroboscopen. Als er wel lichtflitsen worden gebruikt vermelden we dit in de servicemail van het concert. 

 

hulphonden

Hulphonden zijn van harte welkom! Als je een officiële hulphond hebt en je komt naar het concert met je hond, laat het ons dan weten via tickets@dedoelen.nl. We zorgen ervoor dat jij en je hond worden opgevangen en begeleiden je via een rustige route naar je zitplaats.

 

eten, drinken, slapen

eten en drinken

Voorafgaand aan je concert kun je een drankje bestellen bij de bar in de foyer.
Voor een uitgebreide borrel met een hapje en een drankje kun je terecht in de Doelen Studio op de hoek van het Schouwburgplein met het Kruisplein.

 

hotels 

In Rotterdam zijn er meer dan 90 hotels, genoeg keuze. Wil je niet te ver lopen? Dan hebben wij twee leuke hotels voor je. 

hotels in de buurt