Barbara Pravi

Pravi komt met haar nieuwe Franse chansons de Doelen betoveren
  • di 28 jan ’25
    20:15
    Grote Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Barbara Pravi is terug met een nieuwe single, "Bravo", die tevens de aankondiging markeert van een nieuw album die in de herfst van 2024 uitgebracht zal worden. In het najaar van 2024 start ze met haar nieuwe tour en komt daarmee voor het eerst naar de Doelen! 

In 2021 vertegenwoordigde ze Frankrijk in het Eurovisie Songfestival en behaalde ze de tweede plaats met het nummer ‘Voilà'. Dit werd een nationale hit die internationaal werd bekroond met de Diamanten single en Platinum in Frankrijk. In datzelfde jaar won ze de Sacem Grand Prize voor Lied van het Jaar, en werd ze in 2022 bekroond tot ‘Female Revelation’ bij de Victoires de la Musique met haar album "On n’enferme pas les oiseaux” (We sluiten vogels niet op in kooien).

Na een tour met 120 shows in meer dan 20 landen, met in Nederland enkel uitverkochte zalen, bewijst ze een artiest te zijn die zingt en leeft voor haar publiek. Haar concerten zijn spectaculair en gaan verder dan slechts een concert. Ze verenigt en inspireert haar publiek.

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage voor de rechten van vrouwen te staan, dit komt o.a. naar voren in haar speeches die ze elk jaar op 8 maart houdt sinds 2018.