Rotterdams Philharmonisch Orkest

Adams dirigeert Adams en Andriessens De staat
  • Fri 11 Oct ’24
    20:15
    Grote aal
  • €3,75 service costs excluded per order. Read about the exchange policy here.

In wat voor wereld willen wij leven? Een maand voor de Amerikaanse verkiezingen dirigeert John Adams twee moderne klassiekers die deze vraag stellen - en dat kan soms schuren. 

Vlammend van energie, luid en onverschrokken brachten Louis Andriessens  De Staat en John Adams'  Harmonielehre een halve eeuw geleden een aardschok teweeg.  Twee stukken die elk op een eigen manier naar de wereld keken en zich afvroegen 'hoe gaan we verder?' Zulke kritische vragen gaan nooit zonder slag of stoot: Andriessen gooit hier en daar met bakstenen, maar biedt ook troost en toekomstvisie. Een artistiek protest dat niet bang is voor schoonheid én lelijkheid. Adams is net zo compromisloos, maar dan in zijn overtuiging van het zuivere, het grotere en het mooie. Onverminderd actueel laten ze ons nu voelen wat er in deze tijd op het spel staat. 
 
"Ik schreef De Staat als een bijdrage in het debat over de verhouding tussen muziek en politiek. Veel componisten zien hun werk als iets dat op de een of andere manier boven sociale invloeden staat. Ik ben het daar niet mee eens." - Louis Andriessen 

programme

 Andriessen  De Staat | Adams  Harmonielehre 

credits

Rotterdams Philharmonisch Orkest | John Adams dirigent