Gosse Bouma

XA4

The Sea Above - wordt uitgebracht door het platenlabel van Philip Glass
  • vr 8 nov ’24
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

XA4 is een dynamische en innovatieve componist, bekend om zijn vermogen om klassieke invloeden te mengen met hedendaagse elektronische muziek. Met een basis in traditionele pianocompositie heeft XA4 zijn repertoire uitgebreid met live elektronica, waardoor hij een geluid creëert dat weerklank vindt bij zowel klassieke muziekliefhebbers als liefhebbers van moderne elektronische muziek. In zijn live performance werkt hij vaak samen met artiesten uit verschillende disciplines, waaronder beeldende en podiumkunsten, wat een rijk, multidimensionaal aspect toevoegt aan zijn concerten.

XA4’s muziek wordt erkend om zijn emotionele diepgang en technische vaardigheid. Hij kreeg internationale aandacht met zijn EP "Glass Gateway,” waarop hij zijn vaardigheid in het remixen en heruitvinden van klassieke stukken met een moderne twist liet horen. Zijn concerten, die bekend staan om hun flexibiliteit in formaat en duur, zijn geschikt voor een breed publiek, van mensen die op zoek zijn naar diepe, introspectieve ervaringen tot mensen die op zoek zijn naar de kinetische energie van dans. XA4 blijft de grenzen van muzikale innovatie verleggen, waardoor hij een prominente figuur is in de hedendaagse muziekscene.

Deze tour presenteert XA4 zijn nieuwe album "The Sea Above" wat dit jaar wordt uitgebracht bij het platenlabel van Philip Glass in New York City: Orange Mountain Music.

“Waar Keith Jarret pianomuziek maakt door heen en weer te gaan op de brug tussen klassieke muziek en jazz, zo speelt XA4 op de brug tussen Keith Jarret en industrial techno.”

3voor12-VPRO