Julie Campiche Quartet + Kalia Vandever

Double concert: discover boundary-pushing sounds of international artists in modern harp and electronics
  • do 7 nov ’24
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Julie Campiche Quartet

Julie Campiche's artistieke taal is een continu proces dat haar reflecties op de wereld combineert met muzikale innovatie. Als pionier van de jazzharp ontwikkelt ze een unieke stijl door het verkennen van improvisatie, klassieke en elektronische muziek, voor een rijk geluid dat flirt met het experimentele. Ze heeft een zeer persoonlijke techniek en een eigen muzikale taal. Ze introduceerde haar harp in de wereld van jazz en hedendaagse muziek op een zeer organische manier. 

Na zes jaar touren en concerten op prachtige Europese podia is het Julie Campiche Quartet, bestaande uit Zwitserse musici van de nieuwe generatie, met één stem geëvolueerd naar een nieuw visionair territorium. Het is conceptueel en intiem, met meer geavanceerde orkestrale arrangementen, expressievere instrumentatie en steeds complexere muzikale en harmonische structuren. 

Ze zijn terug met een tweede album You Matter (2022): een vernieuwend werk van avant-garde jazz
waarvan de rode draden worden geweven door de magische, onverwachte en gevoelige klanken van de harp. De groep brengt een meeslepende en hoopvolle boodschap rond maatschappelijke thema's als klimaatverandering, de vluchtelingencrisis, patriarchaat en menselijke identiteit. Deze thema's geven hun muziek een kwetsbaarheid die zowel vastberaden als urgent is, even meeslepend als reflectief.


Kalia Vandever

Kalia Vandever is een Amerikaanse tromboniste en componiste die in Brooklyn, NY woont. Haar benadering van de trombone is onderscheidend en wordt gedefinieerd door haar sonore toon en lyrische improvisatiestem, waarbij geduld en melodie haar proces leiden. Vandever behaalde haar Bachelor of Music in Jazz Studies aan de Juilliard School. Ze heeft met haar kwartet internationaal getourd en opgetreden op het Winter Jazz Festival en het BRIC Jazz Festival. Ze heeft opgetreden met Joel Ross, Immanuel Wilkins en Fay Victor, maar ook met populaire artiesten als Harry Styles, Lizzo, Japanese Breakfast, Moses Sumney, Jennifer Hudson en Demi Lovato. Ze was te zien in Saturday Night Live en in Samantha Bee's Full Frontal with Samantha Bee. Vandever is een van de winnaars van de 2022 Next Jazz Legacy, een programma opgericht door New Music USA en het Berklee Institute of Jazz and Gender Justice.

Op 31 maart 2023 brengt AKP Recordings We Fell In Turn uit, het solodebuut van tromboniste, componiste en kwartetleider Kalia Vandever uit Brooklyn. Vandever, die speelt met Harry Styles en Japanese Breakfast, "beeldhouwt de gouden tonen van haar trombone in duizelingwekkende composities" (Pitchfork), en schrijft muziek die de neiging heeft om "je onder te dompelen in een gevoel of een patroon of een ademhalingssnelheid, en je daar te houden" (The New York Times). In 2022 bracht Vandever Regrowth uit, een album dat "de extatische, briljante melodieën bevat die Vandever's kenmerkende geluid zijn geworden" (Bandcamp). Dit voorjaar brengt Vandever contemplatieve reflectie naar We Fell in Turn, een dapper en ingetogen werk van een opkomende stem in de Amerikaanse jazz.

We Fell In Turn, dat het midden houdt tussen Jeff Parkers Forfolks en vroege releases van Grouper, is een studie naar ruimte en geduld, en omarmt kwetsbaarheid in zijn spaarzame versieringen. Soms doet het album denken aan Patrick Shiroishi's Hidemi, zowel door de familiaire inspiratie als door de studie van solo-instrumenten, terwijl het ook het onuitsprekelijke gevoel van William Basinski's The Disintegration Loops deelt - de sporen van haar trombone vouwen zich in zichzelf in een organische lus. Vandever is emotioneel genereus en fungeert als een fakkeldrager voor het historische verlangen van jazz naar verbinding.

credits

Julie Campiche harp & FX | Leo Fumagalli saxophone & FX | Manu Hagmann double bass & FX | Clemens Kuratle drums & FX


Kalia Vandever Trombone