Sounds of Life

Een productie van stichting Tango Arts Academy International
 • za 29 jun ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  pauze
  21:30
  eind
  22:45
  Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Sounds Of Life is een sfeervolle Tango muziek & dans voorstelling, geïnspireerd door de Argentijns-Franse componist Gustavo Beytelmann, zijn composities en die van andere maestro’s uit de rijke tango traditie, zoals Astor Piazzolla. Generaties die elkaar inspireren en vernieuwen in hechte samenwerking, dat typeert het artistieke hart van Sounds of Life en al haar performers. 

Dit samenwerkingsproject kwam tot stand met en door musici die onder Beytelmann´s artistieke leiding studeerden aan de vermaarde Tango afdeling van het Rotterdams conservatorium Codarts. De dansers deelden eerder al het podium met de maestro zelf aan de vleugel in Tango Meets Jazz (2021). 
De dans wordt geregisseerd door choreograaf Rogier Dasselaar, en kwam tot stand in directe samenwerking met de dansers, die elk een grote bijdrage leverden aan de danscreatie in Sounds of Life.


Victor Hugo Villena bandoneonist 
Op 17-jarige leeftijd selecteerde de nationale tangoacademie (Academia Nacional del Tango) in Buenos Aires hem als de beste jonge bandonéonist en in 1997 won hij de eerste prijs in het solistenconcours in Cosquin, Argentinië. Villena werkt samen met de elite van de Argentijnse componisten uit Buenos Aires, New York en Parijs.

Daniel Lehmann Contrabassist
Zijn specialisatie in Argentijnse Tango bracht hem bij het internationaal vermaarde nederlandse Sexteto Canyengue (o.m. Carel Kraayenhof) waarmee hij begin deze eeuw door heel de wereld tourde.

Radboud van Geldre viool
is een vertrouwd musicus op het Tango muziek podium. De afgelopen jaren vertolkte hij veelzijdig repertoire in de prachtige producties “Tango Meets Jazz” en “Tango Meets Bach”. Zijn eerste solo-concert was op 10-jarige leeftijd in de grote zaal van concertgebouw De Doelen.
Hij was de primarius van Orquesta Tipica OTRA, dat in 2018 een Latin Grammynominatie kreeg in de categorie tango voor de cd “Tango Cosmopolita'' met de Argentijnse tangozanger Omar Mollo.
Hij is tevens initiator van Tango Art Academy International.

Robin el Hage Pianist
Zijn passie voor muziek begon op jonge leeftijd; gefascineerd door de expressiviteit van muziek en de manier waarop dat mensen kan verbinden. In 2016 ronde hij zijn bachelor piano cum laude af aan het
Rotterdams conservatorium, waarna hij zich voor de master titel als pianist en arrangeur specialiseerde in Argentijnse Tango eveneens aan Codarts.

Rogier Dasselaar choreografie
Tijdens zijn afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans ontdekte hij zijn liefde voor Argentijnse tango: zijn examen voorstelling “Aller et Retour” werd een prachtig meesterstuk voor 28 jonge dansers in
opleiding uitgevoerd op de live klanken van 4 gerenommeerde tango musici.

Mihai Pruna dans
In zijn geboorteland
Roemenië bekwaamde Mihai zich als ambitieus ballroom/latin-danser, en was succesvol bij wedstrijden. In 2017 werd hij toegelaten tot de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

Ashley Affolter dans 
Voor Ashley is dansen als een verslaving, steeds gedreven door haar nieuwsgierigheid naar nieuwe bewegingsmogelijkheden, het intunen met de muziek en de oprechtheid naar haar eigen gevoel: “Ik wil mensen inspireren zoals anderen dat bij mij hebben gedaan.”

'Na afloop een uur Tango Danssalon in de zaal door Rotterdamse tangodansers ism Tangoschool Cuartito Azul'  met graag de web link gekoppeld:  www.cuartitoazul.nl 

 

programma

Inloop: 19:30 - 20:30 
Start: 20:30 - 21:30 
Change Over: 21:30 - 21:45
Dance Salon with Cuartito Azul: 21:45 - 22:45

credits

Victor Hugo Villena bandoneonist | Daniel Lehmann Contrabassist | Radboud van Geldre viool | Robin el Hage pianist | Rogier Dasselaar choreografie | Mihai Pruna dans | Ashley Affolter dans