Waluw Vintage Market

Duurzaam, creatief en helemaal van nu

De Waluw Vintage Market in de Rotterdamse Doelen is razendsnel een traditie geworden. Curator en interieurstylist van de Doelen Chris Igesz ziet er steeds op toe dat de kwaliteit van het vintage aanbod next level is. Voor de vierde editie, op eerste paasdag, wordt rond de dansvloer in de stijlvolle beneden hal ruimte gemaakt voor iets nieuws: een up-cycling afdeling. Terwijl op de eerste verdieping vintage, bric a brac, curiosa, design & fashion te koop zal zijn.

Up-cycling
Igesz: “Up-cycling van fashion heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht genomen. Het is niet alleen duurzaam om van oud iets nieuws te maken, het resultaat is vaak ook uniek. Of het nou om kleding of oude radio’s en lampenkappen gaat. Het is een trend die alleen maar door gaat zetten. Wij doen graag mee met die trend, het is duurzaam, creatief en helemaal van nu.”

Hoge kwaliteit
Uiteraard is er voor de fans van de oorspronkelijke Waluw Vintage Market weer van alles te beleven. De wonderschone eerste verdieping van het gebouw wordt wederom omgetoverd tot een waar vintage walhalla waar honderden liefhebbers op afkomen. Waluw heeft zoals gewoonlijk weer het puikje van vintage handelaren weten te boeken. Van sixties meubels, porselein en vinyl tot unieke high end fashion labels en USA streetwear, niemand verlaat het pand met lege handen.

Ook aan entertainment is gedacht: zo draait het toffe DJ-duo Monica Electronica & Richelle Soigni vanaf 11.00 uur. En nodigen we bezoekers van het up-cycling departement uit om op klassieke typemachines liefdesbrieven, odes of gedichten te tikken.
Uiteraard is gedurende de hele dag de bar open voor drinks, terwijl overheerlijke lunches bereid door de Rotterdamse top chefs van Locale Kaap en Maher’s Kitchen verkrijgbaar zijn.

Tip
Tip van Waluw: Neem naast je betaalpas vooral ook cash geld mee, aangezien sommige vintagehandelaren niet aan pinnen doen. Dichtstbijzijnde ATM staat op Centraal Station bij de kaartverkoop.

Let op! tickets kosten tot 30 maart 21.00 uur € 4,50 daarna geldt de ticket aan de deur prijs van € 5,50.