Lubomyr Melnyk

Een van de grootste pianisten van onze tijd!
 • za 24 feb ’24
  deuren open
  19:15
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Jurriaanse Zaal

Lubomyr Melnyk wordt gezien als een van de allergrootste pianisten, dan wel niet DE grootste pianist, van onze tijd. Zijn buitengewone snelheid en vermogen om effecten op de piano te creëren die niemand ooit eerder heeft kunnen spelen, vormen bijna elektronische geluiden uit de piano. Met zijn buitengewone techniek kan hij supersonische snelheden spelen van meer dan 19,5 noten per seconde in elke hand, iets waar vele pianisten alleen maar van kunnen dromen.

Zijn diep persoonlijke optredens houden het publiek over de hele wereld geboeid. Zijn meest technisch geavanceerde stukken hebben de pianisten versteld doen staan omdat ze zelfs voor de grootste concertpianisten vrijwel onspeelbaar zijn!

Als een unieke pionier creëerde Lubomyr een compleet nieuwe taal voor de piano, genaamd "Continuous Music". Een revolutionaire benadering van de piano, gebaseerd op nieuwe vormen van vingervlugheid om de complexe nootcombinatie en fenomenale snelheden te creëren die nodig zijn voor deze nieuwe klank van de piano. Daarbij kan je soms een volledig orkest of natuurgeluiden kunt horen. Het is absoluut GEEN normaal pianospel!

Tussen 1980 en 1990 bracht hij zes albums uit, en zijn "The SONG OF GALADRIEL" werd door de New York STEREO REVIEW MAGAZINE vermeld als "een van de 10 belangrijkste albums van onze tijd".  Sinds 2002 heeft hij ongeveer 16 nieuwe digitale albums uitgebracht, waaronder "Illirion’’.
Zijn muzikale werken omvatten een grote verscheidenheid aan instrumentale variaties, van solo en dubbel piano, tot ensembles, opera, strijkkwartetten, modern ballet, orkest, en alles daarbuiten.