IOS

Is Ook Schitterend - Samen Clubtour
  • vr 27 sep ’24
    20:30
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

De van oorsprong Groningse band IOS is terug van weggeweest, met een nieuwe single (SAMEN) en een tour langs de Nederlandse popzalen.

De Nederlandstalige succesformatie scoorde in 1997 (toen nog onder de naam IsOokSchitterend!) meteen een grote hit met hun debuutsingle Voltooid Verleden Tijd (V.V.T), afkomstig van het album Hemel & Aarde. Vanaf 2005 beleefde IOS een tweede bloeiperiode met het wat steviger, meer alternatieve geluid op hun album 4, waarvan Hoe Het Voelt, Altijd Wel Iemand en Uit De Schaduw moeiteloos de Top 40 haalden. Met het album ‘Open’ uit 2007 zette de eigenzinnige band een uitroepteken achter tien jaar samen Nederlandstalige muziek schrijven en live spelen. In oktober 2009 nam IOS afscheid van de fans in Paradiso en definitief tijdens de Vrienden van Amstel Live. In de lente van 2021 werd de draad weer opgepakt en werden er langzaam plannen gesmeed om nieuwe muziek uit te brengen en samen het podium weer op te stappen. “Als we gaan, gaan we samen”.

Op 27 september komt IOS naar de Doelen in Rotterdam! De hits zullen uiteraard niet ontbreken, maar de
band zal zeker ook met nieuw werk komen.

SAMEN: over de nieuwe single
“Een nieuw hoofdstuk kan niet zonder nieuwe muziek. Het IOS-verhaal draait al sinds dag één om twee thema’s: muziek en vrienden. Daarom is onze nieuwe single een muzikale ode aan de vriendschap.”