Rose Spearman

King Of Air
 • za 18 nov ’23
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  pauze
  21:00
  eind
  22:30
  Eduard Flipse Zaal

Songs over familiegeheimen, ontkenning, verslaving en raciale thema’s

Rose Spearman heeft een veelbewogen carriére achter de rug: van het winnen van een European Border Breakers Award, tot optredens op Lowlands, North Sea Jazz, Glastonbury en Sziget. Daarnaast is zij leadzangeres voor Kraak & Smaak en trad als enige Nederlandse zangeres op bij Jimmy Kimmel. Haar soulvolle sound met diepe, elektronische grooves, een stevige baslijnen en krachtige harmonieën zorgen voor een authentiek stemgeluid. 

Het album King of Air gaat over de emotionele reis terug naar de U.S waar de vader van Rose, Glenn Spearman, vandaan komt. Een jazzmuzikant die talloze albums heeft opgenomen maar op jonge leeftijd is overleden. Haar afwezige vader, zowel emotioneel als in afstand, vertrok voorgoed terug naar de US toen Rose vier jaar oud was. Nu is hij een grote inspiratiebron voor een groot aantal van de liedjes op dit album.

Vanaf haar vroege jeugd voelt de zangeres zich gevangen tussen twee continenten. Half Europees, half Amerikaans altijd op zoek naar een ‘thuisgevoel’. Het album bevat songs over verloren liefde maar misschien nog wel meer over het verliezen van jezelf en de vooroordelen geboren te zijn met een Afro- Amerikaanse, Joodse en Nederlandse achtergrond.  

Verwacht prachtige soul en r&b! 

Voorprogramma: Blair Jollands

Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC - via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival - naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is. 

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart… 

programma

Rose Spearman vocalen | Jamie van Hek bas & vocalen | Victor Dirks drums & vocalen | Dedre Twiss vocalen | Blair Jollands gitaar & vocalen