Xiu Xiu

Nospray x de Doelen present
 • zo 10 nov ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  Eduard Flipse Zaal (alleen staanplaatsen)
 • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

13’’ Frank Beltrame Italian Stiletto with Bison Horn Grips

Xiu Xiu is een experimentele Amerikaanse band opgericht in Los Angeles. In de loop van de laatste twee decennia heeft Xiu Xiu een consistente en duizelingwekkende output van veelgeprezen albums en samenwerkingen gehad. Xiu Xiu maakt kwetsbare muziek op het snijvlak van noise, pop en industrial en hun album 13’’ Frank Beltrame Italian Stiletto with Bison Horn Grips is precies dat. 

13’’ Frank Beltrame Italian Stiletto met Bison Horn Grips is de de nieuwste plaat van Xiu Xiu, maar alleen op het eerste gezicht. Onder dat gezicht is de strijd van een behoefte die zichzelf wil benoemen over elke plaat, en elk nummer ooit geschreven door Xiu Xiu zelf, maar ook iedereen die ooit heeft getracht een plaat te maken.

Negen nummers to seal the deal voor diegene die nog steeds naar alle negen nummers op volgorde luisteren, want de boodschap kan niet in delen gelezen worden. Gemixt door John Congleton die het bericht van de band kreeg dat hij zich vrij moest voelen om ‘’gek te doen’’ en als er ooit twijfel was over de betekenis daarvan, ‘’kies iconoclasm’’. 

Deze plaat klinkt (en voelt) alsof hij om je geeft. Een gevoel dat de willekeur van onze plaats in deze wereld maskeert, of nog vollediger, het neerzet als hét ware gezicht van al onze publieke inspanningen. 

 

“Noise pop experimentalists Xiu Xiu are back doing what they do best: writing a genuinely sticky, well-constructed tune and subsequently running it through a meat grinder.”

Consequence