Laura Jurd

The Big Friendly Band
 • za 20 jan ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Laura Jurd is een bekroonde Britse trompettist, componist, bandleider en tevens een BBC New Generation Artist. Ze is zeer actief in de Britse muziekscene en heeft de afgelopen jaren een formidabele reputatie opgebouwd als een van de meest creatieve jonge musici uit het Verenigd Koninkrijk.

Haar muziek is beïnvloed door Keltische folk, blues en een vleugje alternatieve rock. Samen met een band van wereldklasse instrumentalisten die zorgen voor een brass-gevoed feest, brengt Laura Jurd deze kleurrijke nieuwe muziek tot leven. Verwacht de grootste, meest vriendelijke melodieën en een overvloed aan grooves.

Als componist heeft ze samengewerkt met onder andere het London Sinfonietta, het Festival of New Trumpet Music, het National Youth Orchestra of Great Britain, het BBC Concert Orchestra, de Northern Sinfonia en het Ligeti Quartet. Ze treedt regelmatig op in het Verenigd Koninkrijk, Europa en daarbuiten met haar Mercury-genomineerde band Dinosaur. Ook heeft ze opgetreden op festivals zoals North Sea, Montréal en Molde International Jazz. Je kunt haar ook horen spelen met de Londense jazzband Kansas Smitty's en ze leidt verschillende spannende projecten binnen de Britse jazz- en geïmproviseerde muziek. Enkele recente samenwerkingen zijn onder andere met drummer Seb Rochford, pianist Huw Warren en accordeonist/sound-artist Martin Green.

Laura heeft onlangs de prestigieuze Paul Hamlyn Foundation Award for Componists ontvangen, evenals een Ivor Composer Award in 2019.

“Simply stupendous … a glorious, shifting collage of sound.”

BBC Music Magazine

credits

Laura Jurd cornet & piano | Martin Lee Thomson euphonium | Danielle Price tuba | Alex Haines guitar | Ruth Goller bass | Corrie Dick drums