Eindeloos India

met o.a. Gayatri Asokan en Seema Anand
  • za 5 okt ’24
    19:30 - 23:00
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Gayatri Asokan 

Ervaar de passie en schoonheid van Ghazals een populaire genre binnen de klassieke muziek uit India wanneer de Indiase topzangeres Gayatri Asokan haar debuut maakt in Nederland tijdens het Eindeloos India Festival. Laat je meevoeren door poëtische verzen en melodieuze klanken op 5 oktober in de Jurriaanse Zaal.

De Zuid-Indiase Gayatri Asokan, gezegend met een betoverende stem en diepgaande kennis over Ghazal en licht-klassieke Indiase muziek, heeft de harten van muziekliefhebbers wereldwijd veroverd. Ze is een bekend gezicht op de Indiase televisie, waar ze op dit moment jurylid is van het muziekprogramma ‘Bharat Ka Amrit Kalash’. Door haar talent, diverse tv-programma's en concerten, is ze uitgegroeid tot een geliefde artiest onder muziekliefhebbers in India en daarbuiten. Haar virtuoze uitvoeringen en emotionele expressie brengen de schoonheid en kracht van deze eeuwenoude muziektraditie tot leven.

Indiase top vocaliste Gayatri Asokan brengt speciaal voor dit concert een persoonlijke selectie van populaire romantische, melancholische ghazals en licht-klassieke Indiase composities ten gehore. Deze composities, gekenmerkt door hun verfijnde melodieën en emotionele diepgang, bekoren elke luisteraar. 

Gayatri Asokan wordt begeleid door drie meesterlijke musici: Yama Sarshar op tabla, Santosh Ghante op harmonium en Kaviraj Singh Dhadyalla op santoor. Samen creëren zij een onvergetelijke muzikale reis die je meeneemt naar de rijke muziektradities: Ghazal, Thumri, Tarana, Carnatic en Khayal.

Of je nu een doorgewinterde Ghazal-liefhebber bent of voor het eerst kennismaakt met dit fascinerende muziekgenre, dit concert belooft een memorabele ervaring te worden. In de prachtige ambiance van de gloednieuwe Jurriaanse Zaal in de Doelen ervaar je de pure magie van Ghazal. 

Seema Anand

Wereldberoemde storyteller Seema Anand geeft een inspiratielezing over de Kama Shastra
Kom en dompel jezelf onder in een onvergetelijke middag vol betoverende verhalen en diepe wijsheden uit de oude Indiase cultuur! De wereldberoemde Brits-Indiase storyteller en influencer Seema Anand komt naar de Doelen voor een inspirerende lezing die je meeneemt naar de mystieke wereld van de Kamasutra.

Seema Anand, een meesterverteller en mytholoog met een bekroonde pen, is gespecialiseerd in het belichten van de vrouw door de eeuwen heen. Met haar unieke combinatie van academische kennis en culturele achtergrond, brengt Seema eeuwenoude teksten zoals de Kama Shastra tot leven.

Tijdens deze boeiende lezing voert Seema je mee op een reis door de rijke en verfijnde wereld van de Kama. De Kamasutra, gecompileerd door Vatsayayan in de derde eeuw, is een van de oudste en meest fascinerende teksten over liefde en erotiek uit het oude India. Seema biedt een verfrissende kijk op tijdloze thema's als liefde, genot en verleiding, en onthult de diepere wijsheden achter deze iconische werken.

Na de lezing volgt een interactieve Q&A-sessie, begeleid door Mahesvari Autar, programmamaker en oprichter van cultuurplatform DesiYUP. Dit is je kans om in gesprek te gaan met Seema en nog dieper in te gaan op deze fascinerende onderwerpen.

Mis deze unieke kans niet om je te laten inspireren en verrijken door de eeuwenoude Indiase wijsheden en de charismatische verhalen van Seema Anand!

 

programma

Volledig programma TBA

13:00 Start Eindeloos India
15:00 Seema Anand (Meet & Greet Seema na haar Inspirational Talk)
19:30 Gayatri Asokan