Sanne Sanne - Mountain Child

Album Release Tour
 • do 21 sep ’23
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal

Kopje onder met de etherische folk-jazz van Sanne Sanne

De Nederlandse jazz heeft er weer een kleurrijk karakter bij. Zangeres Sanne Huijbregts schrijft heilzame muziek verpakt in sprankelende texturen, rijke vocale harmonieën en verleidelijk grooves. Met haar kwartet Sanne Sanne verbindt Huijbregts de zinnelijke klankwereld van de indie-folk met het altijd verrassende bochtenwerk van de hedendaagse jazz.

In september 2023 presenteert Sanne Sanne het debuutalbum Mountain Child met een Nederlandse release tour.

Sanne Huijbregts

De passie om bij te dragen aan het huidige muzikale landschap is er bij Sanne Huijbregts altijd geweest. Als klein meisje maakte ze de Nederlandse fietspaden en de Europese bergwandelpaden al onveilig met haar loepzuivere zangstem, en keek ze vakanties lang uit naar het moment dat ze thuis weer achter de piano kon kruipen om muziekstukjes te schrijven. Na een meerjarige zoektocht naar haar eigen geluid als zowel zangeres en percussioniste, komt ze met haar debuutalbum Mountain Child. In dit muzikale fotoalbum neemt ze je mee op reis naar een nostalgische tijd vol kinderlijke nieuwsgierigheid en ontdekkingsdrang.

Sanne Huijbregts is een meermaals onderscheiden vocalist, vibrafonist en componist. Met haar band EvenSanne won ze in 2016 de Keep an Eye The Records, en in 2018 werd ze genomineerd voor ‘Beste Vocale Jazz Album’ bij de Edison Jazz/World Awards. In het juryrapport stond: “Brengt een nieuw geluid binnen de Nederlandse vocale jazz” (Edison Awards 2017).

Voor fans van Becca Stevens, Maddison Cunningham,The Punch Brothers

…to discover such a rich and personal universe: at first seductive as acoustic pop, it quickly reveals an astonishing sophistication. (…) Revelation of the day!

Jazz Magazine (FR)

credits

Sanne Huijbregts vocals & xylosynth | Roosmarijn Tuenter vocals & viola | Pat Cleaver bass & vocals | Jamie Peet drums