Het Nieuwe Nu YOUNG x GRASnacht x Rizoom

de Doelen, Asko|Schönberg en Rizoom presenteren samen nieuwe makers
  • zo 1 dec ’24
    19:00
    Jurriaanse Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Het Nieuwe Nu YOUNG is de plek waar je een nieuwe generatie makers ontdekt.

Soms nog ruw, soms heel mooi, maar altijd vernieuwend en verrassend. Deze editie van Het Nieuwe Nu YOUNG staat in het teken van Rizoom-makers en makers die in GRASpunt met Asko|Schönberg werken. 

GRASpunt is de industriële loods in Amsterdam-Noord waar Asko|Schönberg repeteert. De jonge, grensverleggende makers die daar de ruimte krijgen om te experimenteren en te creëren worden normaal gesproken twee keer per jaar gepresenteerd tijdens hun eigen GRASnacht. Voor Het Nieuwe Nu YOUNG maakt GRASnacht een uitstapje naar Rotterdam. 
 
Ook de makers van Rizoom (een samenwerkingsverband voor vernieuwende jonge makers tussen de Doelen en andere podia, festivals en ensembles) openen op deze avond de deuren van hun repetitieruimte. Ze proberen fragmenten uit en maken je deelgenoot van nieuwe muziek in wording. 
 
Wie de makers zullen zijn en wat het programma wordt maken we in de loop van het jaar bekend. Houd deze pagina in de gaten voor updates. 

Rizoom is er voor makers in de hedendaagse muziek en alles wat daaraan raakt. Als individu of als collectief, autodidact of afkomstig van een kunstvakopleiding. De Doelen is een van de partners in het Rizoom-netwerk.