• Tue 8 Oct ’24
    20:15
    Jurriaanse Zaal
  • €3,75 service costs excluded per order. Read about the exchange policy here.

Het Ragazze Quartet wil een lans breken voor Florence Price, de eerste Afro-Amerikaanse vrouw wier composities werden gespeeld door gerenommeerde orkesten. De muziek van Price wordt gecombineerd met werk van Antonín Dvořák en singer-songwriter Rhiannon Giddens.

De laatste jaren worden Price's naam en muzikale oeuvre gelukkig steeds bekender. Haar muziek wordt gecombineerd met het altijd prachtige 'Amerikaanse strijkkwartet' van Antonín Dvořák (een grote inspirator van Price) en een nieuw werk van singer-songwriter Rhiannon Giddens. 

Giddens schreef een lied naar aanleiding van een advertentie die ze tegenkwam uit de tijd van de slavernij. Daarin werd een jonge vrouw te koop aangeboden, met haar 9 maanden oude baby ‘At the purchaser’s option’. Het verscheen op haar album ‘Freedom Highway’ (2017). Dit lied werd voor het Kronos Quartet gearrangeerd voor hun ’50 For the Future’ project. De titel van dit programma is afgeleid van een van de zinnen uit dit lied: ‘You can take my body, but not my soul.’

concert themes and series:

programme

Price Strijkkwartet nr. 2 | Dvořák Strijkkwartet nr. 12 in F, opus 96, 'Amerikaans' | Giddens At the purchaser’s option

credits

Ragazze Quartet