Roopa Panesar Intiem Sitar Recital

Met Shahbaz Hussain op tabla
  • za 11 mei ’24
    19:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Laat je meevoeren in de wereld van de verfijnde melodieën en meeslepende ritmes van de Indiase klassieke muziek met Europa's beste sitarist Roopa Panesar begeleid door Shahbaz Hussain op tabla.  

Laat je meevoeren in de wereld van de verfijnde melodieën en meeslepende ritmes van de Indiase klassieke muziek met Europa's beste sitarist Roopa Panesar begeleid door Shahbaz Hussain op tabla.  

Een sitar en tabla recital is een verrijkende en cultureel significante ervaring. Beide instrumenten zijn van oudsher zeer populair in de klassieke Indiase muziek, waarbij de rijke en verfijnde melodieën van de sitar worden begeleid door de ritmes van de tabla, die zowel complex als meeslepend zijn. De combinatie van deze twee instrumenten creëert een harmonieuze en expressieve muzikale reis die je naar een andere wereld voert.

Roopa Panesar is de meest vooraanstaande sitarist in Europa. Ze behoort tot een zeer selecte groep vrouwelijke musici, die wereldwijd een carrière hebben opgebouwd als full-time tourende sitaristen. Roopa Panesar blijft trouw aan het traditionele Indiaas-klassiek repertoire aangevuld met haar onderscheidende signatuur. Ze is een leerling van de gerenommeerde en baanbrekende muziekleraar Ustad Dharambir Singh (UK). Hij is een leerling van wijlen de Indiase sitarmaestro Ustad Vilayat Khan. Roopa bracht haar debuutalbum Khoj ('ontdekking') uit in 2011, gevolgd door Subha, uitgeroepen tot Songlines "Top of the world album”.Haar meest recente album ATMA (de ziel) werd gevolgd door een tour in India met optreden bij het prestigieuze Indiase muziekfestival Doverlane.

Shahbaz Hussain is een veelgeprezen tabla-speler die bekend staat om zijn virtuositeit, veelzijdigheid en diepgaande muzikaliteit. Met zijn uitzonderlijke techniek en innovatieve benadering van de tabla inspireert en boeit Hussain het publiek. Geboren in een familie van traditionele muzikanten in UK, begon Hussain zijn muzikale reis op jonge leeftijd. Hij leerde tabla spelen van zijn vader en later van de legendarische maestro’s Ustad Fayaz Khan en Ustad Alla Rakha.

Laat je inspireren en stimuleer je geest met dit intieme sitar recital concert. Ervaar de tijdloze schoonheid en diepgang van de Indiase klassieke muziek die je ziel zal raken.

Tijdens dit concert worden er opnames gemaakt door de NTR.

credits

Roopa Panesar Sitarist | Shahbaz Hussain Tabla-speler