Mor ve Ötesi

Een van de populairste Rock bands van Turkije, live in Rotterdam
  • wo 1 mei ’24
    20:15
    Grote Zaal
  • Exclusief servicekosten: €3,75 per bestelling. Lees hier over het ruilbeleid. 

Sinds hun debuut in 1996 met "Şehir" is Mor ve Ötesi een krachtcentrale van moderne Turkse rock en heeft het generaties Turkse muzikanten geïnspireerd met hun vaardigheden in songwriting en arrangement. In de afgelopen twee decennia heeft de band 8 studioalbums uitgebracht, talloze singles, een met een prijs bekroonde filmmuziek en heeft opgetreden in honderden live shows, zowel in Turkije als daarbuiten. Hun vierde album "Dünya Yalan Söylüyor" (2004) markeert de overgang van de band van alternatief naar mainstream en wordt algemeen beschouwd als een mijlpaal in de Turkse rockscene.

Mor ve Ötesi vertegenwoordigde Turkije op het Eurovisie Songfestival 2008 in Belgrado, bracht twee nummers in het Engels uit in 2010, en vierde hun 20-jarig jubileum in 2016 met "Kayıtlar 2005-2016" - twee cd-boxsets die bijna al hun opgenomen materiaal bevatten. In 2018 werd hun eerste livealbum "Canlı Senfonik - Aya İrini" uitgebracht, waarin de band live optreedt met een symfonisch orkest in de historische Byzantijnse kerk Hagia Irene in Istanbul.

Het meest recente studioalbum van de band, "Sirenler", werd gevolgd door de allereerste solo-stadionconcert van een Turkse rockband op 28.05.2022, met een publiek van 35.000. Met hun kenmerkende geluid en buitengewone uitstraling blijft Mor ve Ötesi sinds het begin, een van de meest opvallende bands in de Turkse muziekscene.