Emine Bostanci: Dareyn Q.7

Ft. Maya Fridman | Franz von Chossy | Vinsent Planjer
 • wo 28 feb ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Traditionele muziek afkomstig uit Istanboel en de Silk Road

Dareyn combineert het mystieke en diepgewortelde geluid van de kemenche op een eigentijdse manier. Het repertoire haalt zijn inspiratie uit de schoonheid van modaliteit, het dynamische karakter van de strijkstok en de rijke wereld van ritmes. De muziek creëert door middel van improvisaties en unieke composities dialogen waarin het bestaan van onuitgesproken verhalen aanwezig is in de verbeelding van elke luisteraar. Dareyns eerste EP werd in maart 2021 uitgebracht en vrijdag 12 januari kwam het album ''Ghost Secrets'' uit.

Dareyn's nieuwste samenwerking bevat twee gerenommeerde artiesten: Franz von Chossy en Vinsent Planjer. Deze samenwerking voegt een meer jazzy smaak toe aan het exotische palet van Dareyn. De passie van de artiesten voor het creëren van het onverwachte leidt tot een repertoire gevuld met eufonische puurheid en uitbarstingen van hoge adrenaline, door poëtische composities en zeer dynamische improvisaties. De intentie van de artiesten is om de diepste menselijke emoties op te wekken, van melancholie tot extatische passie, waarbij ze diep doordringen in het rijk van dromen. Dit opmerkelijke muzikale avontuur zal hun creatieve bereik volledig verkennen door het mengen van klassiek, jazz en wereldmuziek.

Dareyns meest recente repertoire is een uitnodiging om je eigen verhaal van leven, dood te ontdekken. De sentimentele composities nemen het publiek mee op een reis naar het verkennen van hun innerlijke 7 hemelen, van zaad tot groei naar verlichting. Elke hemel activeert zijn eigen kwaliteit, zoals vertegenwoordigd door de planetaire energieën op basis van hun historische, esoterische en psychoanalytische verhalen en interpretaties in christelijke, hindoeïstische, islamitische, joodse en Afrikaanse bronnen. Het publiek wordt verwelkomd door een uitnodigend intermezzo dat de energie van geboorte, Eenheid, licht en zachtheid inbrengt; gericht op het voorbereiden van lichaam, geest en ziel op de reis door de 7 hemelen.

credits

Emine Bostanci Istanbul kemenche, Cretan lyra, vocal | Maya Fridman cello, vocal | Franz von Chossy piano | Vinsent Planjer percussion set