Echo Collective

'Mirror Image'
  • za 13 apr ’24
    20:30
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Echo Collective is een in Brussel gevestigd duo dat er alles aan doet om in de studio nieuwe geluiden te creëren. Ze beschouwen hun zoektocht naar nieuwe manieren om muziek te beleven als een van hun belangrijkste doelen. Dit resulteerd in verrassende samenwerkingen, curaties en creaties, waaronder een gloednieuwe compositie MIRROR IMAGE voor 4DSOUND, afkomstig van het Berlijnse MONOM, een van de belangrijkste centra voor ruimtelijk geluid ter wereld. 


Tijdens deze show van Echo Collective hoor je het beste van hedendaagse, experimentele klassieke muziek samensmelten met meeslepende en hypnotiserende soundscapes.


Voorprogramma: Lisel
Eliza Bagg leidt een complex muzikaal leven: ze werkt als klassieke operazangeres en soleerde met de New York Philharmonic, trad op in Meredith Monk's opera bij de Los Angeles Philharmonic en toerde door Europa met de legendarische John Zorn. Terwijl ze haar eigen muziek maakte onder de naam art-pop soloact Lisel, heeft ze ook als vocaliste samengewerkt met een aantal van de meest gerenommeerde experimentele artiesten, waaronder Ben Frost, esperanza spalding, Nico Muhly, Julianna Barwick, David Lang, Lyra Pramuk, Daniel Wohl en Bryce Dessner, en dat allemaal terwijl ze terwijl ze indierockpodia en lieflijk groezelige kelders bespelen.

credits

Neil Leiter | Margaret Hermant