Marlijn Weerdenburg

Mijn buik vol van de liefde
 • do 4 apr ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

2021 was nogal een bewogen jaar voor Marlijn Weerdenburg. Ze verloor haar moeder, terwijl ze zwanger was van haar tweede zoon. Leven en dood lagen nog nooit zo dicht bij elkaar. Dat leverde wel iets bijzonders op. Een theatertour. Met liedjes, gevoed door het leven op het scherpst van de snede.

Begeleid door haar pianist en gitarist, zingt ze de longen uit haar lijf. Maakt ze de pijn bespreekbaar, maar deelt ze ook haar dankbaarheid voor het leven. Rauw en met de billen bloot, een voorstelling die gaat over de essentie van het leven.

De liedjes uit de voorstelling zijn verzameld op het album MAM dat in maart 2024 zal verschijnen tijdens de reprise van de tour. Voor dit album werkte ze samen met Paul de Munnik, Bertolf, Izaline Calister en Glen Faria. Met hem schreef ze onlangs, ruim twee en een half jaar na de dood van haar moeder, nog een nieuwe toevoeging aan het album. Waar de rest van de liedjes geschreven zijn in het oog van de storm, kijkt Marlijn in de song ‘Heel Anders’ terug op alles en laat ze weten hoe het nu gaat. ‘Heel Anders’ is ook, speciaal voor deze reprise, toegevoegd aan de setlijst.

Marlijn kun je kennen als presentatrice van o.a. het populaire Moltalk en DNA Onbekend. Of van haar rol als Danni Lowinski of Prinses Diana in de musical ‘Diana en Zonen’.

Over Mijn Buik Vol Van De Liefde: “Alles wat ze zingt is pijnlijk oprecht en werkelijk wonderschoon gezongen.” Jeroen Schmale in AD.