ROAM

Sakamoto tribute, Helena Basilova + Vincent Rang, Komorebi, Palmbomen II en Ity 2000
 • za 11 nov ’23
  deuren open
  19:30
  start
  19:30
  eind
  23:20
  Diverse zalen

Alle namen zijn bekend!

Na een uitverkochte editie in april presenteert de Doelen op 11 november een nieuwe editie van ROAM. Een ontdekkingstocht langs een beetje klassiek en een beetje pop. De line-up voor deze editie bestaat uit een mix van klassieke, visuele en pop-artiesten en makers op de grens tussen technologie en muziek. Het spanningsveld daartussen vormt tijdens ROAM de drode draad. Maak je klaar voor synthesizers en Sakamoto; micro-organismen; Japanse connecties en organische landschappen waar je je in kunt onderdompelen. Veel visuals, veel geluiden en nog één keer Boris Acket. 

Tribute aan synth-pionier Ryuichi Sakamoto
De kern van de avond is een knallend eerbetoon aan cult-fenomeen, (film)componist en synthesizer-pionier Ryuichi Sakamoto, wiens muziek tussen 80’s synth- en electro-pop en (neo)klassiek zweeft. Van de jaren ’80 tot het laatste album vlak voor zijn dood was Sakamoto bij het grote publiek bekend vanwege zijn muziek voor films als The Last Emperor en The Revenant en was hij cultfiguur vanwege zijn albums en muziek voor kleinere arthouse films. Tijdens ROAM vormen nieuwe spectaculaire visuals van lichtkunstenaar Boris Acket de achtergrond voor een grote verzameling synthesizers van Kordz en de strijkers, blazers en slagwerkers van Asko|Schönberg. Verwacht gloednieuwe versies van Sakamoto’s bekendste en minder bekende werk in een flitsend jasje. 

Helena Basilova + Vincent Rang: MONOLITH
MONOLITH is een experimentele installatie van visueel kunstenaar Vincent Rang waarin chemische processen veranderende landschappen creëren (denk Stranger Things meets soundscapes). De reacties worden live geprojecteerd met een soundscape door Helena Basilova. 

Komorebi
Komorebi is de Japanse beschrijving voor ‘zonlicht dat door de bomen schijnt’. Deze installatie is een zwerm van kunstmatige creatures die onafhankelijk van elkaar muziek produceren in reactie op zonlicht, wolken en schaduwen van bomen die bewegen in de wind. Komorebi nodigt je tijdens ROAM uit om even los te komen van alle prikkels en ons onder te dompelen in de muziek van de natuur.

Palmbomen II (Beats in Space / Dekmantel) (live set)
Meeslepende grooves, een frisse lo-fi acid sound en ongebruikelijke harmonieën is waar Palmbomen II om bekend staat en waarmee hij deze ROAM gaat afsluiten. Kai Hugo (Palmbomen II) is een échte artiest; iemand die muziek maakt om op te dansen, maar met een verhaal. Of het nou voor de club, voor thuis, of voor film is. Met zijn live set neemt hij zijn oude synths en tape mee om ons mee te nemen naar het surrealistische onbekende.

Kai stond eerder o.a. op ADE, Dekmantel, DGTL én de soundtrack van GTA V.

Ity 2000 
Tijdens ROAM speelt Ity zijn kleurrijke live-set. De afgelopen vier jaar runde Ity samen met vrienden Seedlink⁺, een platenlabel gericht op positiviteit en vriendschap door geluid. Ze brengen een muzikaal universum samen dat zich onderscheidt door clicky drums en bleepy leads. Deze zomer speelde Ity voor het eerst live. Met avontuur als het doel, worden liedjes landschappen en melodieën de voertuigen. Ity's robo-vocoderzang vertelt het verhaal verder. Nooit een saai moment. Ity's eerste volledige album "No Road No Problem" zal begin 2024 verschijnen. 
 

Kom je op ontdekkingstocht langs een beetje klassiek en een beetje pop?

 

programma

De deuren gaan om 19:30 uur open en het openingsconcert start om 19:30 uur. 

Download hier het blokkenschema:   download programmatoelichting