DAAU en Rudy Trouve

Musik für Animierten Tonspurfilm
 • vr 10 nov ’23
  deuren open
  19:15
  start
  20:30
  pauze
  21:00
  eind
  22:30
  Jurriaanse Zaal

Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future

Die Anarchistische Abentunterhaltung is terug. De feniks herrijst weer uit haar as. Ook deze keer vond het Antwerpse kwartet zichzelf opnieuw uit, het creatieve vuur nog wat opgepookt door Rudy Trouvé. (Beeldend kunstenaar. Meesterknutselaar. Levende legende. Amateur geluidsgoochelaar. De vriendelijke doch ietwat vreemde bompa van de Antwerpse scene. Bovenal muzikant. Visionair in bijberoep.)

DAAU, nog steeds een viertal anno 2023, dook het repetitiehok in en volgde blindelings orders op van bovengenoemde. Enkel een drumstel, een accordeon, ene klarinet, een contrabas en twee aftandse taperecorders werden toegestaan. Vrienden kwamen langs. Opnames werden gemaakt. 

Wat er precies met de tapes gebeurde is een mysterie, maar wat we zeker weten is dat de heer Trouvé werd teruggevonden in een hangar in Antwerpen Noord, enkele maanden later. Een intrigerende geluidscollage was het enige dat overschoot. De ruggengraat voor de plaat was er, en in een donkere decembermaand werkten de heren de composities verder af, met animaties van R.T. ter inspiratie, afgespeeld op gigantische kartonnen dozen. 

Het leverde een plaat vol paradoxen op. Groezelig en gepolijst tegelijk. Af en onaf. Een verknipte lofi backingtrack met hifi improvisaties, retro meets the future. De DJ is al naar huis maar het feestje op planeet DAAU is nog lang niet gedaan. Want de film blijft lopen en er moet nog worden geïmproviseerd. Niemand weet waar dat eindigen zal. 

Benieuwd om te zien hoe dit knotsgekke avontuur afloopt? DAAU en Rudy Trouvé spelen een reeks dubbelconcerten in 2023/2024 en u bent van harte welkom.

Het flink bejubelde debuutalbum van het originele kwartet ‘die Anarchistische Abendunterhaltung’ uit 1996 komt dit jaar voor het eerst uit op vinyl. 

Deze plaat zal beschikbaar zijn vanaf eind augustus.

Eind september verschijnt het nieuwe album met Rudy Trouvé, ‘Musik für Animierten Tonspurfilm’.

Beide platen zullen te koop zijn op de concerten, maar je kan beide albums alvast voorbestellen via de bandcamppagina van de groep:

https://daau.bandcamp.com