Jazzmeia Horn & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

 • do 14 dec ’23
  deuren open
  19:00
  start
  20:15
  pauze
  21:05
  eind
  22:20
  Jurriaanse Zaal

Een talent dat direct concurreert met de beste jazzvocalisten ter wereld

De bekroonde en driemaal voor een Grammy genomineerde zangeres Jazzmeia Horn treedt op tijdens een speciaal concert in de Doelen, waar je naast stukken van 'Dear Love' ook nieuw werk hoort van haar aankomende nieuwe album 'Messages'!

Zangeres en componiste Jazzmeia Horn is geprezen door The New York Times als "een van de meest opwindende jonge vocalisten in de jazz, met een trotse traditionalisme dat haar stevig verbindt met het geluid van klassieke figuren als Nancy Wilson en Betty Carter, maar met een levendigheid van geest en overtuiging die haar stevig in het heden plaatst."

Jazzmeia Horn wordt al vergeleken met illustere namen als Sarah Vaughan. Horn heeft twee prestigieuze jazzprijzen gewonnen, namelijk de Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition en de Thelonious Monk Institute International Jazz Competition.

Haar debuutalbum 'A Social Call' was het eerste genomineerde werk voor een Grammy, gevolgd door haar tweede album 'Love and Liberation' en derde album 'Dear Love'. Met haar eerste bigband-inspanning verkent ze volledig de adembenemende integriteit van haar werk en schenkt ze de wereld prachtige arrangementen van de bigband, met een boodschap van eenheid, kracht en macht op elk niveau.

Samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het toonaangevende bigband van Nederland, zorgt ze voor een concert, waar je naast stukken van 'Dear Love' ook nieuw werk hoort van haar aankomende nieuwe album 'Messages'!

“Horn is among the most exciting young vocalists in jazz, with a proud traditionalism that keeps her tightly linked to the sound of classic figures like Nancy Wilson and Betty Carter, but a vivacity of spirit and conviction that places her firmly in the present.”

The New York Times