Sanem Kalfa

Miraculous Layers feat. Tineke Postma, Sun-Mi Hong & Marta Warelis
 • do 9 nov ’23
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal

Een gezonde mix van jazz, pop en folk met electronische elementen

Een pas gevormd kwartet, "Miraculous Layers", geleid door zangeres en celliste Sanem Kalfa, met een ongebruikelijke bezetting van piano, cello, synthesizers, elektronica en drums.

In haar groep Miraculous Layers verenigt Kalfa zich met drie sterke artistieke krachten: Tineke Postma op altsaxofoon, Marta Warelis op piano en Sun-Mi Hong op drums, waarbij ze nieuwe muziek presenteert in een project dat verhalen ontsluit die de verbeelding van het publiek aanspreken.

"Een gevoel van een reis, een boog van een verhaal dat wordt verteld door krachtige teksten en meeslepende melodieën."

Sanem Kalfa is een Turkse zangeres, celliste en componiste met een kenmerkende stijl, waarin jazz, improvisatie en wereldmuziek samenkomen tot een krachtige mix van emoties. Haar indrukwekkende vocale techniek wordt begeleid door een emotioneel bevrijde geest in haar muzikale optredens, waarbij ze diep in de menselijke ziel duikt. Met haar groep MIRACULOUS LAYERS heeft ze laten zien dat ze in staat is om een breed scala aan menselijke emoties, verlangens, angsten en vreugdes te verkennen en in balans te brengen, alles overgebracht door de menselijke stem. Reacties en recensies beschrijven het als een meeslepende en aangrijpende uiting van de innerlijke emotionele reis die individuen doormaken.

Project in opdracht van de BIMHUIS Reflex-serie in 2022.

“… the most convincing testimony to the power of the musical voice ….” (All About Jazz, Jakob Baekgaard)

(All About Jazz, Jakob Baekgaard)

credits

Sanem Kalfa zang, cello, electronica en compositie | Tineke Postma altsaxofoon | Marta Warelis piano | Sun-Mi Hong drums