Chatlein I Su Zumbi

Imershón Tour
 • do 28 sep ’23
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal

Verwacht een mix van traditionele percussie en ritmes uit Curaçao, verweven in kamermuziek met elementen van jazz

Voor fans van Caribische muziek, jazz, geïmproviseerde muziek, latin, latin jazz, Curaçaose jazz, Antilliaanse muziek

Onder leiding van percussionist Vernon Chatlein duikt een groep uitstekende jazzmuzikanten in de inheemse muziekstijlen van Curaçao. Vernon Chatlein's muziek is geëvolueerd uit de verkenning van een oud geluidsarchief genaamd Zikinza, dat hem door de geschiedenis van Afro-Curaçaose muziek heeft geleid en hem heeft geleerd over de bijdragers en pioniers ervan.

Chatlein i su Zumbi is de volgende stap, gevoed door de mysterieuze muziekstijl genaamd Muzik di Zumbi. Verwacht een mix van traditionele percussie en ritmes uit Curaçao, verweven in kamermuziek met elementen van jazz, improvisatie en samples uit de archieven. Naast muziek van zijn nieuwe album "Imershón", uitgebracht in maart 2023, zal Chatlein ook nieuwe muziek presenteren.

Vernon Chatlein is een componist en muzikant met vele kleuren. Afkomstig uit Curaçao woonde hij twee jaar in Cuba, waar hij daar muziek studeerde. In 2009 verhuisde hij naar Nederland om te studeren bij de peetvader van de Curaçaose jazz, pianist Randal Corsen. Op zijn debuutalbum Peace, Love & Music (2017) combineerde Vernon jazz en latin jazz met de ritmes van de Antillen. Sindsdien heeft hij gespeeld met vele bands en projecten, waaronder een aantal theaterproducties.

credits

Tony Roe piano | Marc Mangin sax & fluit | Lidrick Solognier percussie | Vernon Chatlein percussie | Nathan Klumperbeek bas | speciale gast: Peter Somuah trompet.