toegankelijk­heid

reserveren

Tickets voor concerten reserveren kan via deze website of telefonisch. Indien je ook voorziening wilt reserveren voor het concertbezoek raden wij aan telefonisch contact op te nemen via tickets@dedoelen.nl.

assistentie 

Vraag tijdens het bezoek om hulp aan een van onze publieksmedewerkers. Dit kan ook bij de Kassa. Tijdens het wachten kan je aan de leestafel plaatsnemen. 


In de concertzalen zijn publieksmedewerkers aanwezig. Deze personen staan bij de deuren. Aarzel niet om hulp te vragen bij het opstaan of indien je tijdens het concert overprikkeld raakt. Onze publieksmedewerkers zijn bereid om te helpen. 

Trevvel (voorheen Vervoer op Maat) 

Als je slecht ter been bent en in Rotterdam woont, dan kun je gebruik maken van de vervoersservice Trevvel.

route en entrees 

rolstoeltoegankelijkheid 

Alle zalen van de Doelen zijn toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. In iedere zaal zijn er voldoende rolstoelplaatsen. Voor wie slecht ter been is, zijn er rolstoelen verkrijgbaar. Geef het bij de bestelling aan als je een rolstoel wilt lenen. Met een rollator kan je tot de zaal komen. Tijdens het concert wordt de rollator door een publiekmedewerker in de gang geplaatst.

Wil je tickets bestellen voor een rolstoelplaats? Neem dan contact op via tickets@dedoelen.nl.

toegankelijkheid zalen 

Onze zalen bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping. Elke verdieping is met de lift bereikbaar. Toegang tot de Grote Zaal, Jurriaanse Zaal en Eduard Flipse Zaal met rolstoel, rollator is mogelijk via de tweede verdieping. De Willem Burger Hal is bereikbaar vanaf de hoofdingang. 

licht en geluid 

In onze zalen voor jazz en klassieke concerten wordt zelden gebruik gemaakt van stroboscopen. De popconcerten hebben vaak zowel een licht- als versterkte geluidsinstallatie. Er kan altijd gebeld worden om te bevestigen welke licht- en geluidsinstallatie wordt ingezet bij onze popprogrammering.  

ringleiding voor slechthorenden 

In de Grote Zaal en Jurriaanse Zaal is ringleiding beschikbaar door een hoortoestel of cochleair implantaat op de t-stand te zetten. Sommige hoorapparaten kunnen geen contact maken met de ringleiding. Je kunt een afspraak maken met de Technische Dienst van de Doelen om een test te doen in de zaal. 

Mail naar contact@dedoelen.nl om een afspraak te maken.

oordopjes
Heb je last hebt van het geluid in de zalen? Vraag dan aan een van onze publieksmedewerkers om oordopjes.

zicht op het podium 

Er is van elke zitplaats een goed zicht op het podium. Indien je ver- of bijziend bent en niet zeker weet welke zitplek het beste is kan je altijd contact opnemen met de Tickets & Service voor een advies per zaal.

hulphonden
Ben je afhankelijk van een officiële hulphond, dan is deze van harte welkom. Wil je ons wel vooraf informeren dat je een concert bezoekt met hulphond?

toiletten 

Er bevinden zich toiletten op elke verdieping van de Doelen. De toiletten op de 2e verdieping zijn ook met de lift bereikbaar.  

garderobe 

De garderobes van alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping. 

lift 

Er zijn 3 publiekliften in het gebouw. Deze zijn toegankelijk voor rolstoelen. 

contact 

Wij streven naar toegankelijk bezoek voor iedereen. Is je iets opgevallen wat beter kan? Aarzel dan niet contact op te nemen via:

contact@dedoelen.nl