draag bij aan drie nieuwe kunstwerken

De Doelen heeft een prachtige verzameling beeldende kunst, voornamelijk uit de jaren 1960-1970. De collectie werd opgebouwd mede dankzij vele giften en donaties van Rotterdamse organisaties en bedrijven. We zetten deze werken weer in de spotlights én hebben de wens de verzameling uit te breiden met drie nieuwe werken van drie kunstenaars met een sterke band met Rotterdam: Christine Rusche, Anuli Croon en Sandim Mendes. Jij kan ons helpen om dit waar te maken en hedendaagse kunstenaars de kans te geven onderdeel te worden van het gebouw. 

Christine Rusche

Christine Rusche is een Berlijnse kunstenaar en heeft lange tijd in Rotterdam gewoond en gewerkt. Ze maakt grote monumentale muurschilderingen, meestal in zwart-wit. Haar concept voor boven de entree Grote Zaal van de Doelen omvat een krachtig lijnenspel dat de geluidsgolven en de architectonische pracht van de Grote Zaal samenbrengt. Christines compositie put inspiratie uit akoestische modellen en de kenmerkende architectuur van de zaal zelf, waardoor een boeiende visuele en auditieve ervaring ontstaat.
Sandim Mendes

Sandim Mendes is een Rotterdamse kunstenaar die opgroeide in en tussen de Kaapverdiaanse en Nederlandse cultuur. Ze maakt in haar werk gebruik van fotografie, performancekunst, installaties, tekenen en textiel. Voor de Doelen gaat Sandim een tapestry maken met een textielprint die bestaat uit een vrouwelijk dansfiguur die, omringd door vrouwelijk muzikanten, de traditoneel Kaapverdiaanse Batuku dans uitvoert tussen tekeningen van gebouwen die de westerse wereld weergeven. Het werk geeft het verlangen van Sandim weer naar acceptatie binnen de Kaapverdiaanse cultuur en krijgt een plekje aan de muur van de Eduard Flipse Foyer. *
Anuli Croon

Anuli Croon is een Rotterdam gevestigde kunstenaar die bekend staat om haar kleurrijke, abstracte, figuratieve schilderijen en muurschilderingen. Ze maakt stadsfragmenten en wordt geïnspireerd door oude volkskunst, strips, reclame, boekomslagen, postzegels en mode. Ontmoeting en verbinding zijn een rode draad in haar werk, dat bijzonder geschikt is voor ruimtes die voor tal van sociale activiteiten worden gebruikt. Voor de Doelen gaat Anuli een werk maken voor in de Willem Burger Foyer waar het een verwelkomend en monumentaal effect zal hebben. Het werk wordt naast aanwezig tegelijkertijd een ondersteuning van de ruimte. Anuli raakte geïnspireerd door de architectuur van de Willem Burger Foyer en door Rotterdam. Zij wil deze plek graag een hart geven door middel van sprekende kleuren.

*De schets van Sandim is het basisidee waar zij op voortbouwt. Tijdens het maakproces worden de ideeën verder uitgewerkt, waarbij er ruimte is voor toevoegingen of aanpassingen. Sandim werkt met ambachtelijke technieken, waardoor het creatieve proces soms anders verloopt dan gepland. Dit omarmt zij in haar werk, vandaar de keuze voor deze technieken.

hoe kan je helpen? 

De realisatie van de nieuwe werken is grotendeels gedekt, maar we staan voor de uitdaging het resterende tekort van 40.000 euro te financieren. Daarvoor doen we, net als in de jaren zestig, een beroep op onze gemeenschap en het bedrijfsleven. De Doelen heeft een grote impact als cultureel hart in het centrum van Rotterdam. Is maatschappelijke betrokkenheid van groot belang voor jou of jouw organisatie en draag je graag bij om onze impact nog meer te vergroten? Doe mee en geef ons het laatste zetje! Je kunt een bijdrage doen van 500, 2500 of 5000 euro. 

we bedanken je graag voor jouw bijdrage

fiscaal voordeel

Jouw schenking is, vanwege de culturele ANBI-status van de Doelen, vrijgesteld van schenk- en erfbelasting en komt dus geheel ten goede aan de Doelen. Dit heeft voor jou als schenker ook fiscale voordelen! Lees meer over deze voordelen via de knop hieronder.  

fiscaal voordeel

een bijdrage doen?

Laat ons de hoogte van jouw gewenste bijdrage weten via het onderstaande formulier of via steun@dedoelen.nl. Wij nemen vervolgens contact met jou op en sturen een factuur.

Dit veld is verplicht
Het e-mailadres is niet correct