Huub Prins

Rotterdamse Dakendagen

Dit concert is onderdeel van het O. Festival.

Huub Prins is het Nederlandstalige pop-extravaganza alterego van Elias Elgersma (bekend van The Homesick en Yuko Yuko). In 2020 bracht hij zijn lo-fi debuutalbum Buitenspel uit, gevolgd door De Rat en Hoofdpersoon in 2021 en 2022. Zijn progressieve en catchy nederpop nummers worden gekenmerkt door merkwaardige en zelfreflectieve teksten over vriendschap en slechte gewoontes. 

Op het podium is Huub Prins een one-man-sing-and-dance performer met een energieke en een lichtelijk schizotypische attitude. Variërend van een kinderlijk karakter tot een gemene en kwade persoonlijkheid dwaalt hij door zijn dansbare en high-tempo liveset. 

De afgelopen jaren speelde Prins op festivals als Welcome to the Village, Left of the Dial, Valkhof Festival, nam hij deel aan de Popronde en tourde hij in poppodia en clubs in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland.

Zijn komende popplaat Verzameling van Zielige Verhalen verschijnt in mei 2024 op vinyl. Een sierlijk album met 12 nederpop songs variërend van uptempo synthpop krakers en kleurrijke dub tracks, tot melancholische ballads. Op het album wordt Huub Prins vergezeld door andere muzikanten waaronder Koen van Bommel en Lyckle de Jong (De Witte Kunst), Jaap van der Velde (The Homesick) en Jorne Visser (Geo).