Ladysmith Black Mambazo

Met 5 Grammy Awards en 19 Grammy nominaties, de meest succesvolle groep in Zuid Afrika
 • wo 1 mei ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  pauze
  21:15
  eind
  22:15
  Jurriaanse Zaal en Foyer

Al meer dan 50 jaar verwarmt het Zuid-Afrikaanse Ladysmith Black Mambazo de harten van het publiek over de hele wereld met hun opzwepende vocale harmonieën, kenmerkende dansbewegingen en charmante grappen op het podium. In deze periode wonnen ze 5 Grammy Awards en 19 Grammy nominaties.
 
In de jaren 1970 vestigde Ladysmith Black Mambazo zich als de meest succesvolle zanggroep in Zuid-Afrika. Halverwege de jaren tachtig bezocht Paul Simon Zuid-Afrika en verwerkte hij de rijke harmonieën van de groep in het beroemde album Graceland (1986) - een mijlpaalopname die werd beschouwd als baanbrekend voor de introductie van wereldmuziek aan het grote publiek. 

Met een diep respect voor zowel hun culturele als persoonlijke geschiedenis is Ladysmith Black Mambazo voortdurend in ontwikkeling met het oog op hun lange muzikale nalatenschap. 

In de loop der jaren hebben de oorspronkelijke leden een jongere generatie verwelkomd in hun missie, door de traditie van verhalen vertellen door te geven en hun boodschap van vrede, liefde en harmonie aan miljoenen mensen te verspreiden. De nieuwere leden hebben op hun beurt de groep voorzien van hun jeugdige energie en de belofte van een mooie toekomst. 

Ladysmith Black Mambazo draagt een boodschap van Vrede, Liefde en Harmonie uit terwijl ze jaar na jaar de wereld rondreizen. Ze brengen deze boodschap, in zang en dans, naar elk theater, festival of club waar ze optreden.