Halve finales ICCR 17 t/m 19 juni 2024

Beleef een unieke ervaring tijdens de halve finales van het International Conducting Competition Rotterdam (ICCR), waarbij je de kans krijgt om maar liefst 24 dirigenten in actie te zien met één orkest. Afgelopen december hebben niet minder dan 175 internationale dirigenten zich ingeschreven voor de tweede editie van het concours. Na een zorgvuldige videoselectie zijn 24 talenten uitgenodigd om Sinfonia Rotterdam te dirigeren voor jury en publiek.  

De eerste ronde vindt plaats op 17 en 18 juni, waarna twaalf dirigenten doorgaan naar de tweede ronde op 19 juni. Uiteindelijk selecteert de jury zes finalisten, die gedurende een jaar carrièreondersteuning krijgen voordat ze schitteren in de finales. Altijd al willen weten wat een dirigent doet? Kom dan van 17 t/m 19 juni naar ICCR! 

Noteer ook alvast 1 – 13 juni 2025 in je agenda, want dan vinden de finales plaats. Deze bestaan uit vijf rondes waarbij telkens een ander orkest wordt gedirigeerd: het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Klangforum Wien, Sinfonia Rotterdam en Laurens Symfonisch. 

 

De halve finales zijn gratis toegankelijk met een gereserveerd ticket. Er staan twaalf kandidaten per dag op het programma, het is mogelijk om voor en na elke kandidaat de zaal te betreden of te verlaten.  

programma

Beethoven  Symfonie nr. 4, Op. 60 | Mendelssohn Selectie uit Een Midzomernachtsdroom, Op. 61 | Britten Simple symphony, Op. 4 | Rossini Ouverture Il signor Bruschino | Rossini Ouverture La Scala di seta | Stravinsky Concerto in D voor strijkers | Bartók Divertimento voor Strijkers, BB118