De Wunderkammer van J.A. Deelder in de Doelen

op veler verzoek wederom verlengd!

HET BOEK!

Onze nim-

mer falende

geestelijke

aspirine.

J.A. Deelder

 

De Wunderkammer van J. A. Deelder die sinds 15 december 2023 in de hal van de Doelen staat, blijft op veler verzoek langer open.

Tijdens het International Filmfestival bleek de Wunderkammer voor velen een aangename verrassing. Midden in het festivalhart de Doelen namen oude en nieuwe Deelder fans alle tijd om de door AMC Fok ontworpen installatie te ondergaan. Er werden volop gedichten aan elkaar voorgelezen, anekdotes verteld en diepe gesprekken gevoerd. Het gastenboek van de Wunderkammer raakte steeds voller met odes en herinneringen aan de zo gemiste Rotterdammer.

Initiatiefnemer Mieke van der Linden: “We zijn eerlijk gezegd nog steeds niet klaar met dit project en willen dat zoveel mogelijk bezoekers de kans krijgen om kennis te maken met de die mooie ‘regenbui van boeken’ die AMC Fok heeft gecreëerd van zijn werk. We zijn dan ook verheugd dat de Wunderkammer van Deelder geprolongeerd wordt en vanaf nu op vrijdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis te bezoeken is. Curator AMC en initiatiefnemer zullen aanwezig zijn.”

 

Schrijversschap

Hoeveel boeken heeft Jules Deelder op zijn naam staan? Wanneer kwam zijn eerste boek uit? En in welk jaartal zag zijn laatste boek het licht? En waar schreef de veelzijdige schrijver over? De Wunderkammer in de Doelen geeft met het ontwerp van A.M.C Fok en Ari Deelder op een wonderlijke manier antwoord op de vraag.

In een megagrote door productiondesigner Ben Zuydwijk ontworpen kijkdoos, in de buurt van de dansvloer, kan de bezoeker zich op bijzondere wijze laven aan het enorme oeuvre van de schrijver, met de soundtrack van Deelder’s favoriete jazznummers als begeleiding. De Wunderkammer van J.A. Deelder is een ode aan zijn schrijverschap én zijn liefde voor jazz.

 

De toegang is gratis, bezoekers melden zich bij de kassa vanaf 14.00 uur.