Alexander Hawkins Trio

Carnival Celestial
 • do 14 mrt ’24
  deuren open
  19:30
  start
  20:30
  eind
  22:00
  Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Een van de meest unieke en innovatieve stemmen van zijn generatie

Alexander Hawkins wordt algemeen erkend als een van de meest innovatieve en creatieve stemmen in de hedendaagse creatieve muziek. Zijn eigen unieke geluidswereld wordt gevormd door een diepgaande fascinatie voor compositie en structuur, naast een liefde voor toevalligheden en openheid van klanken. 

Samen met Neil Charles en Stephen Davis vormen ze een trio die een indrukwekkend geluid en perfecte timing voortbrengen die de interactie tussen vrijheid en structuur, compositie en improvisatie tentoonstellen. Hun album "Carnival Celestial" werd uitgebracht door Intakt Records in 2023 en leverde een reeks lovende recensies op, net als hun eerdere trioalbum uit 2015, "Alexander Hawkins Trio".

ALEXANDER HAWKINS – piano, sampler 

Een veelgevraagd componist, onder andere door de BBC, Berlin's Pierre Boulez Saal en talloze festivals. Zijn optredens brengen hem naar club-, concertzaal- en festivalpodia over de hele wereld.

Hij werkt regelmatig samen met muzikanten van alle generaties, waaronder namen als Anthony Braxton, Marshall Allen, Evan Parker, John Surman, Joe McPhee, Hamid Drake, Nicole Mitchell, Tomeka Reid, Sofia Jernberg, Shabaka Hutchings en vele anderen.

NEIL CHARLES – double bass  

Naast zijn reputatie als bassist met een indrukwekkende sound en een onberispelijk gevoel voor timing, is hij evenzeer bekend als producer onder het alias Ben Marc.

Heeft gespeeld met Jack DeJohnette, the Sun Ra Arkestra, Mingus Big Band, Jose James, Jerry Dammers, Courtney Pine, en Terence Blanchard. Zijn eigen projecten omvatten onder andere Zed U, met Shabaka Hutchings en Tom Skinner, en het recentere ensemble Dark Days, dat zich bezighoudt met het werk van James Baldwin. Onlangs is hij te horen geweest in de internationale scene met Gabriels.

STEPHEN DAVIS - drums 

De in Belfast gevestigde drummer Stephen Davis is een derde van het vooraanstaande Britse free-jazztrio, Bourne Davis Kane, samen met pianist Matthew Bourne en contrabassist Dave Kane. 

Hij was de drummer in het Anthony Braxton Standards Quartet en is actief in de Britse en Europese muziekscènes, waarbij hij heeft samengespeeld met muzikanten als Mark Ribot, Evan Parker, Ralph Alessi, Kris Davis, John Taylor, Rufus Reid, Paul Dunmall, Django Bates, Van Morrison en vele anderen.

Sounds like all the future jazz you might imagine without ever being able to conceive of the details

The Guardian