Upcycled Doelen Shopper door INVALID Atelier

Draag ‘m naar het strand, de markt of de wasserette! Zo heb je de Doelen altijd dicht bij je.  


INVALID Atelier aan het Rijnhoutplein verandert oude geveldoeken van de Doelen in fashionable shopping bags. Kies een geveldoek en model naar jouw smaak en de tas wordt voor jou met de hand gemaakt. Nu te koop in de Doelen Shop!

bestel nu

 

De geveldoeken boven de hoofdingang van concertgebouw de Doelen wisselen regelmatig. De ene keer kondigt het een nieuw seizoen of spectaculair concert aan, de andere keer belangrijke festivals en congressen als IFFR en Immersive Tech Week. Soms verkondigt het doek een krachtig statement. Tijdens de pandemie trok het geveldoek met het motto van Rotterdam ‘Sterker Door Strijd’ in 24 talen volop de aandacht en gaf voorbijgangers een klein steuntje in de rug. 

Maar wat gebeurt er met de gigantische doeken als er zich weer nieuwe festivals en programma’s aankondigen? Tot nu toe verdwenen de doeken opgerold en wel naar de kelder. En werden door iedereen vergeten. Maar daar gaat sinds kort verandering in komen. Telma Patricia Fonseca Monteiro geeft de doeken een nieuw leven in de vorm van de Doelen Shopper.


Upcycling 

Telma Patricia is de go to top coupeuse van heel mode minnend Rotterdam. Ze was er snel uit: een serie van drie modellen, die je zelf kunt samenstellen. Kies een model, je favoriete geveldoek en Telma Patricia gaat aan de slag met jouw duurzame design. Met de hand gemaakt. Voor naar het strand, school of de markt. 

Ze vertelt: “Wat eigenlijk weggegooid zou worden, blazen we nu nieuw leven in. Ondanks het ontwerp hetzelfde is, ziet elke tas er anders uit. Dit komt omdat we grote stukken stof gebruiken en handmatig patronen uitknippen, waardoor elk stukje anders is. Dus hoewel je dezelfde tas als anderen kunt hebben, zal die van jou altijd een uniek kleurenpalet en patroon hebben.”

bestel nu

Over INVALID Atelier 

INVALID Atelier is 11 jaar geleden opgericht door Telma Patricia Fonseca Monteiro, oftewel Patty, zoals veel mensen in Rotterdam haar kennen. Ze studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en deed daarvoor de vakopleiding Mode en Techniek op de MTS in Den Haag. Na tien jaar ervaring in de modewereld bij onder meer Viktor & Rolf, Marlies Dekker en couturier Frans Hoogendoorn besloot ze haar eigen modehuis op te richten. Haar studio is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van maatkleding met een high-end fashion gevoel, en ook het geven van naaicursussen van hoge kwaliteit.