Spill Gold + TBC

Twee geweldige acts delen vanavond het podium, verwacht golden oldies, melancholische melodiën, psychedelic echoes en dansbare rhythms

Spill Gold
Tussen Amsterdam en Parijs heeft Spill Gold het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuw album. Op 17 mei verschijnt hun nieuwste album ZaZa op Teenage Menopause Records.

Het duo Spill Gold mengt drums, synths en zang tot een sonische reis die luisteraars uitnodigt om rijken van energie-uitwisseling te verkennen. Nina de Jong op drums en Rosa Ronsdorf op zang en synths bundelen hun krachten in een samenwerking die genres overstijgt. De muziek van Spill Gold dient als een geweven tapijt van (ongehoorde) stemmen, die je uitnodigen om in te leunen. Het resultaat is een fusie van psychedelische echo's, dansbare ritmes en ingewikkelde percussieve lagen.  

Hun nieuwste album is het resultaat van een behoefte aan hoop die verlangt naar een anti-antropocentrische en niet-patriarchale wereld. De composities van het duo navigeren door cyclische patronen, echoën slangen die in hun eigen huid bijten, vulkanen die beginnen uit te barsten, heksenvingers die torens verkruimelen en vogels van staal en veren. Ze nodigen je uit in een wereld waar het concept van 'de eerste' of 'de beste' vervaagt en om mee te gaan op hun muzikale reis zonder duidelijk begin of einde.