Ruud Voesten's Ambrosia

  • do 22 feb ’24
    deuren open
    19:30
    start
    20:30
    eind
    22:00
    Eduard Flipse Zaal (zitplaatsen met vrije stoelkeuze)

Moderne jazz geïnspireerd door Dante Alighieri's Inferno

Bandleider en componist Ruud Voesten (ROEST, Branie.) heeft zich in één van 's werelds befaamdste literaire werken uit de Middeleeuwen verdiept: Dante Alighieri's Inferno. 

In dit eerste deel van de Goddelijke Komedie, welke zeer kritisch is op maatschappij en religie, onderzoekt Dante zijn eigen menselijkheid, maatschappij en zijn positie daarin door af te dalen door de tien ringen van de hel en een confrontatie met de zeven hoofdzonden aan te gaan.

Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot deze hoofdzonden. Het reflecteren op thema's als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij heeft verwerkt in een nieuw repertoire. 

Ambrosia’ is een moeilijk te doorgronden fenomeen. Met de uitleg van componist Ruud Voesten wordt de link tussen ‘De Goddelijke Komedie’ en muziek van nú een stuk duidelijker.

JazzNU

credits

Mo van der Does alto saxophone | Wietse Voermans - tenor saxophone | Koen Schalkwijk grand piano and synthesizer | Tijs Klaassen double bass | Ruud Voesten drums and composition