Nederlands Kamerkoor
© Kasimir Szekeres

Concerto Köln en Nederlands Kamerkoor

het Weihnachts-oratorium: Bachs grote meesterwerk voor Kerst
 • do 21 dec ’23
  deuren open
  18:15
  start
  19:30
  pauze
  20:45
  eind
  22:25
  Grote Zaal

Je zou Concerto Köln een barokorkest kunnen noemen, maar het ensemble pusht het authentieke uitvoeren tot in het extreme en deinst zelfs niet terug voor een Wagner-opera.

Elk jaar brengt het Nederlands Kamerkoor Bachs meesterwerk voor Kerst met een ander barokensemble uit de Europese top. Dit jaar werkt het koor samen met het gerenommeerde Duitse barokensemble Concerto Köln, onder leiding van chef-dirigent Peter Dijkstra.

Het Nederlands Kamerkoor heeft inmiddels een traditie ontwikkeld rondom de uitvoering van dit werk, die dit tot de ultieme uitvoering maakt. De afgelopen jaren werkte het koor o.a. met Freiburger Barock Orchester, Les Talens Lyriques, Concerto Kopenhagen, Collegium 1704, Akademie für Alte Musik Berlin en B’Rock. 

Er staat een topcast aan solisten waarmee het geheel garant staat voor een perfecte uitvoering. Het Weihnachts-Oratorium door het Nederlands Kamerkoor, dat mag je niet missen!

Uit Bachs oeuvre is in Nederland de jaarlijkse uitvoering van de Matthaüs de grote traditie, maar in Duitsland is dat juist het Weihnachts-Oratorium. Het Nederlands Kamerkoor brengt deze traditie ook naar Nederland.

Dit concert is onderdeel van de series: bijzondere dagen en barok

programma

Bach Weihnachtsoratorium, BWV 248 

credits

Nederlands Kamerkoor | Concerto Köln