BBL LEERLING KOK NIVEAU 2 

Wie wij zijn   
De Doelen is al meer dan een halve eeuw concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie. Midden in het centrum van Rotterdam, staat concert- en congresgebouw de Doelen, één van de meest iconische gebouwen van de stad. Met 2.200 zitplaatsen in de Grote zaal is de Doelen één van de grootste concertzalen in Nederland en ontvangen wij jaarlijks 330.000 bezoekers. Hier vinden de meest bijzondere concerten, events, bijeenkomsten en congressen plaats. De Doelen is een levendig, vernieuwend, internationaal podium voor muziek, cultuur en ontmoeting waarin talent zich ontwikkelt en bijdraagt aan de verbondenheid van Rotterdam. 

Dit is waarom we je nodig hebben   
In samenwerking met Zadkine openen wij vanaf september 2024 een restaurant, Studio 3. Hier creëren we een plek waar werken en leren samenkomen. Als zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw/gastmens niveau 3 in ons BBL traject ben je verantwoordelijk voor het verlenen van een gastvrije service binnen de Doelen. We gaan je meenemen in bedieningstechnieken en het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van serviceverlening aan onze gasten. Dit doe je samen met ervaren collega’s die er naar uitkijken om jou mee te nemen in de wereld van gastvrijheid!

Dit is wat je gaat doen   
Bij de Doelen is geen dag hetzelfde. Gasten komen om te borrelen, te dineren voorafgaand een evenement of concert of voor een drankje in ons restaurant. Nadat zij plaats hebben genomen en voorzien zijn van een drankje, kan het feest beginnen! Jij assisteert bij de voorbereiding en bereiding van gerechten volgens recepturen en instructies. Hierbij leer je omgaan met professioneel keukenapparatuur en -gereedschap op een veilige en efficiënte manier. Daarbij besteed je aandacht aan hygiënevoorschriften volgens HACCP en draag je samen met collega’s zorg voor het schoon en georganiseerd houden van de werkplek. Kennis vergaar je door te oefenen in de praktijk, dus je neemt deel aan trainingen en workshops om zo productkennis en kooktechnieken te verbeteren. Je ontwikkelt daarnaast een goed begrip van menukaarten, ingrediënten en seizoensgebonden producten. Je geeft leiding aan collega’s binnen de keuken en draagt zorg voor beheerstaken. Daarnaast bewaak je de voorraad en ondersteun je bij het inkoopproces. 

Waarom werken bij de Doelen?
Bij De Doelen bieden we je een werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Gratis toegang tot evenementen waarbij je tegen gereduceerd tarief ook je vrienden kan meenemen. Je krijgt een salaris volgens het BBL uurloon en bouwt pensioen op via ABP. 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst voor 36 uur, waarbij je 28,8 uur praktijk ervaring opdoet.  

Interesse   
Klik hier en solliciteer op deze functie! Je mag ook altijd even bellen met Sophie Zurhaar (HR adviseur) via 06 266 27 999.    

De Doelen streeft ernaar een inclusieve organisatie te zijn, een afspiegeling van de stad Rotterdam en hoopt daarom op reacties vanuit verschillende achtergronden, gender en leeftijdscategorieën.