bezoek ons

Hieronder vind je alles wat je moet weten voor je bezoek aan concertgebouw de Doelen!

de organisatie

Concertgebouw de Doelen

De Doelen is al meer dan een halve eeuw een iconisch concertgebouw, poppodium, festivalhart, congresgebouw en feestlocatie voor alle Rotterdammers en daarbuiten. In programma, partners, personeel en in ons publiek streven wij naar een diversiteit die een juiste afspiegeling is van de wereld om ons heen. De Doelen wil verbinden met de stad door het presenteren van live muziek en het faciliteren van bijeenkomsten. Klik op de button en lees alles over de organisatie!

over ons

openingstijden en contact

openingstijden

We zijn geopend voor bezoekers en telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 14 en 18 uur via 010 2171717. Behalve op feestdagen.

 

openingstijden ticketshop

We zijn geopend voor bezoekers en telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 14 en 18 uur via 010 2171717. Behalve op feestdagen.

Wanneer we in gesprek zijn, kun je op elk gewenst moment een 2 kiezen. We bellen je dan terug, zodra een medewerker beschikbaar is.

Heb je een vraag over concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest? Bel dan naar 010 3225322.

 

openingstijden de Doelen Studio

Ma, di, wo 11:00 – 00:00
Do, vrij, za 11:00 – 01:00 
Zo gesloten 

contact

tickets & service
Schouwburgplein 50
3012 CL Rotterdam
Tel: 010 2171717
tickets@dedoelen.nl

bezoekadres kantoren
Kruisstraat 2
3012 CT Rotterdam
Tel: 010 2171700

afleveradres
t.a.v. [contactpersoon of afdeling]
Kruisstraat 2
3012 CT Rotterdam

postadres
de Doelen
t.a.v. [contactpersoon of afdeling]
Postbus 972
3000 AZ Rotterdam

factuuradres
de Doelen
t.a.v. [contactpersoon of afdeling]
Postbus 972
3000 AZ Rotterdam
crediteuren@dedoelen.nl

 

concertbezoek

route en entree

de Doelen ligt in het hart van Rotterdam, op korte loopafstand van Rotterdam CS (400 meter), tram, metro en bushaltes. Rondom de Doelen zijn diverse parkeergarages. 

entree concertzalen 

Grote Zaal: Schouwburgplein 50 
Jurriaanse Zaal: Kruisplein 30 
Willem Burger Zaal: Kruisplein 40 
Eduard Flipse Zaal: Karel Doormanstraat 223 

openbaar vervoer en parkeren

 

ticketverkoop

Je kan via de website tickets bestellen. Liever direct contact met een van onze medewerkers? Kom dan langs of bel naar Tickets & Service.  

Om online tickets te kopen, moet je een persoonlijk account aanmaken. Je kan de tickets afrekenen met een Visa of Mastercard creditcard of iDeal.  
Het is niet nodig om e-ticket af te drukken - toon het ticket op een smartphone bij binnenkomst. 

meer informatie 

 
bij aankomst

Voor concerten vragen wij iedereen de tickets bij de hand houden. 

pauzedrankje

Bij veel concerten is een drankje (koffie, thee, fris, bier of wijn) in de het ticket inbegrepen. Deze regeling geldt niet bij concerten van externe organisatoren zoals de zondagochtendconcerten van Hanson. Indien een drankje is inbegrepen, dan staat dit op het ticket vermeld.  

toiletten

Er bevinden zich toiletten op elke verdieping van de Doelen. De toiletten op de 2e verdieping zijn ook met de lift bereikbaar.  

garderobe

De garderobes van alle zalen bevinden zich op de eerste verdieping. 

lift

Er zijn 3 publieke liften in het gebouw. Deze zijn toegankelijk voor rolstoelen. 

oordopjes

Heb je last hebt van het geluid in de zalen? Vraag dan aan een van onze publieksmedewerkers om oordopjes.

hulphonden

Ben je afhankelijk van een officiële hulphond, dan is deze van harte welkom. Wil je ons wel vooraf informeren dat je een concert bezoekt met hulphond?

rolstoeltoegankelijkheid

Alle zalen van de Doelen zijn toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. In iedere zaal zijn er voldoende rolstoelplaatsen. Voor wie slecht ter been is, zijn er rolstoelen verkrijgbaar. Geef het bij de bestelling aan als je een rolstoel wilt lenen. Met een rollator kan je tot de zaal komen. Tijdens het concert wordt de rollator door een publiekmedewerker in de gang geplaatst. 

Wil je tickets bestellen voor een rolstoelplaats? Neem dan contact op via tickets@dedoelen.nl.

toegankelijkheid zalen

Onze zalen bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping. Elke verdieping is met de lift bereikbaar. Toegang tot de Grote Zaal, Jurriaanse Zaal en Eduard Flipse Zaal met rolstoel, rollator is mogelijk via de tweede verdieping. De Willem Burger Hal is bereikbaar vanaf de hoofdingang. 

De Doelen is toegankelijk voor iedereen. Ben je op zoek naar meer informatie of heb je andere vragen? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie of neem contact met ons op. 

meer informatie over toegankelijkheid

in en rond de Doelen

hotel overnachtingen

Voor het compleet maken van je avond met een diner en/of overnachting vind je op deze pagina een aantal tips. Onderaan de eten en drinkenpagina bij 'in de buurt' vind je meer informatie over hotel-overnachtingen rond de Doelen.

Klik op de button!

in de buurt

zaalplattegrond

Het aantal beschikbare stoelen en de indeling in rangen kan per concert verschillen. Bestel je online tickets voor een geplaceerd concert, dan krijg je tijdens de bestelling altijd de juiste zaalplattegrond te zien wanneer je zelf een stoel uitkiest.

naar de zaalplattegronden

eten en drinken

Geniet van een cocktail in de Doelen Studio of van een klein hapje bij onze buren De Stadsbrasserie. Ontdek hier wat er allemaal te beleven valt, in de Doelen en rondom onze programmering.

ontdek meer

huisregels en veelgestelde vragen

hier lees je de huisregels van het concertgebouw de Doelen
 1. Het tonen van legitimatie is verplicht wanneer dit gevraagd wordt door medewerkers, neem dus altijd je ID mee.
 2. Wanneer je je niet houdt aan onze huisregels, hebben de medewerkers van de Doelen te allen tijde het recht om je de toegang te ontzeggen.
 3. Volg de instructies van de medewerkers op, voor je eigen veiligheid en die van anderen.
 4. Het is niet toegestaan drank en/of etenswaren mee naar binnen te nemen.
 5. Voor jouw en onze veiligheid maakt de Doelen gebruik van beveiligingscamera's met mogelijkheid tot het maken van opnames. Iedereen die de Doelen bezoekt stemt toe met het maken van opnames. Deze opnames kunnen als bewijs gebruikt worden in het geval van onregelmatigheden. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond en/of worden overgedragen aan derden.
 6. Het kan zijn dat er preventief gecontroleerd/gefouilleerd wordt. Deze controle is verplicht en ingesteld in verband met de waarborging van de algemene veiligheid. Aan een dergelijke controle dien je verplicht mee te werken.
 7. De Doelen kan het gebruik van de garderobe verplichten. Bij bijna al onze evenementen is gratis garderobe inbegrepen in de servicekosten van het ticket.
 8. Het is niet toegestaan om grote tassen mee te nemen in de zaal.
 9. De Doelen is in basis niet aansprakelijk voor verlies van, of schade aan, de door jou in bewaring gegeven of de door jou onbeheerd gelaten eigendommen.
 10. De Doelen wil geen overeenkomst van bewaarneming aangaan voor voorwerpen (inclusief mogelijke inhoud) met een (totaal)waarde hoger dan €150,-. Voorwerpen (inclusief mogelijke inhoud) met een (totaal)waarde hoger dan €150,- mogen niet bij de garderobe worden afgegeven. Indien je gebruik maakt van de garderobe garandeer je dat de waarde van een af te geven voorwerp niet hoger is dan €150,-, danwel dat je je realiseert dat de Doelen niet aansprakelijk kan worden gesteld ter zake vermissing en/of beschadiging daarvan voor een bedrag hoger dan €150,-.
 11. In geval van onomstotelijk bewezen aansprakelijkheid van de Doelen, is deze te allen tijde beperkt tot €150,- voor elk bij de garderobe afgegeven voorwerp (inclusief inhoud). De onderneming is niet aansprakelijk voor andere schade dan schade aan of in verband met de vermissing van een voorwerp zelf, en dus niet voor indirecte en/ of gevolgschade.
 12. Geleide- en/of assistentiehonden zijn toegestaan in het pand. Wij verzoeken je vriendelijk om ons vooraf op de hoogte te stellen, indien je een geleide- en/of assistentiehond wenst mee te nemen.
 13. Alleen in de Doelen Studio zijn alle overige honden te allen tijde welkom.
 14. Het is in de Doelen verboden om te roken. Roken is alleen toegestaan op de daarvoor aangegeven plekken (buiten).
 15. Het in bezit hebben van wapens en/of gevaarlijke/scherpe voorwerpen is ten strengste verboden.
 16. Het in het bezit hebben van, het gebruik van en de handel in soft- en harddrugs is ten strengste verboden.
 17. Personen die duidelijk onder invloed zijn van drank en/of drugs wordt de toegang ontzegd.
 18. Het is verboden in of om de Doelen goederen en/of middelen te verhandelen.
 19. Voor het zelfstandig bezoeken van evenementen (zonder begeleiding van een meerderjarige) hanteren wij een minimum adviesleeftijd van 14 jaar (tenzij anders vermeld op de eventpagina).
 20. Aan bezoekers jonger dan 18 jaar wordt geen alcoholische drank verstrekt.
 21. Bezoekers jonger dan 18 jaar hebben na 23:00 uur geen toegang (tenzij anders vermeld op de eventpagina).
 22. Voor het bezoeken van klassieke concerten voor het bezoeken van klassieke concerten hanteren wij een minimumleeftijd van 8 jaar (tenzij anders vermeld op de eventpagina).
 23. Het is niet toegestaan om glazen of flessen met of zonder drank mee naar binnen of buiten te nemen.
 24. Agressie, hinderlijk gedrag, ongewenste intimiteiten, racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook worden absoluut niet getolereerd.
 25. Bij constatering van grove misstanden, overtredingen en/of misdrijven wordt altijd de politie ingeschakeld.
 26. Voor promotieactiviteiten (flyers, posters, etc.) moet ruim van tevoren schriftelijke toestemming verkregen zijn.
 27. De Doelen volgt eventuele service-beperkende maatregelen op, indien deze op last van de overheid worden opgelegd. Het kan derhalve zijn dat de Doelen, buiten haar wil om, beperkt wordt in de mogelijkheid tot verlenen van services aan bezoekers, waaronder bijvoorbeeld de voorziening van een pauzedrankje of garderobe. In dit geval is restitutie van de prijs van de desbetreffende service, welke initieel in de ticketprijs is verdisconteerd, helaas niet mogelijk.
 28. Het is, zonder toestemming, in basis niet toegestaan audio-, foto- en/of video-opnames te maken.
 29. Het is, zonder toestemming, niet toegestaan professionele foto-, video- en audio-opname-apparatuur mee naar binnen te nemen. Consumentencamera’s worden wel toegestaan. Onder professionele foto- en film apparatuur verstaan wij toestellen met verwisselbare lenzen en spiegelreflexcamera's.
 30. Het is niet toegestaan, zonder toestemming vooraf, foto's, video's, of audio opgenomen in de Doelen door te verkopen aan derden.
 31. De Doelen kan beslissen jou de toegang te weigeren, ook indien je in het bezit bent van een geldig toegangsbewijs, indien er sprake is van aanwijzingen die mogelijk zouden kunnen leiden tot veiligheidsrisico’s van bezoekers, bespelers, artiesten en/of medewerkers. Het is aan de Doelen om te bepalen of er sprake is van dergelijke mogelijke risico’s. Indien de toegang om deze reden wordt geweigerd en het toegangsbewijs om deze reden ongeldig wordt verklaard ontvangt de desbetreffende (en bij de Doelen bekende) kaartkoper het aankoopbedrag retour. De Doelen is in dit geval niet aansprakelijk voor eventuele financiële gevolgschades.
 32. De Doelen kan beslissen om beeld- en/of geluidsopnamen te maken van het evenement en haar bezoekers. Deze opnames kunnen openbaar worden gemaakt of verveelvoudigd. De bezoeker verleent onvoorwaardelijk toestemming tot het maken van deze opnamen en exploitatie daarvan zonder dat de Doelen of derden een vergoeding aan de bezoekers verschuldigd is of zal zijn. Een eventueel naburig- en/of auteurs- en/of portretrecht draagt de bezoeker bij deze en zonder enige beperking over aan de organisatie. Voorts doet de bezoeker onherroepelijk afstand van het recht zich te beroepen op zijn/haar persoonlijkheidsrechten. Indien je niet gefotografeerd of gefilmd wenst te worden vragen wij jou om dit tijdens het event met medewerkers van de Doelen ter plekke te bespreken.
 33. Tijdens sommige evenementen en/of concerten is er sprake van toezicht op, en extra schoonmaak van, de toiletgroepen. Betalen voor toiletgebruik is in dit geval nooit verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld.
 34. Wanneer je klachten hebt, van welke aard ook, dien je binnen 3 werkdagen na het moment van ontstaan een mail te sturen naar contact@dedoelen.nl Daarna is het niet meer mogelijk om klachten in te dienen.

Naast het bovenstaande zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD in de Doelen van toepassing. In geval van tegenstrijdigheden met de huisregels, zijn de huisregels preferent van toepassing.

veelgestelde vragen

Wil je meer weten over concert- en zaalinformatie, voorzieningen en toegankelijkheid? Klik dan op onderstaande link:

veelgestelde vragen