Bruckner 8 met Lahav Shani

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Van een gefluisterd geheim dat langzaam opbouwt tot een overweldigende extase - een apocalyptisch werk.

Bijna onhoorbaar maken schuchtere strijkersklanken zich los van de stilte: Bruckners Achtste begint als een gefluisterd geheim dat langzaam wordt ontsluierd. De tijd lijkt stil te staan als de symfonie bijna onmerkbaar opbouwt tot een overweldigende extase. Dat vraagt om een dirigent met een meesterlijke beheersing van lange spanningsbogen. Iemand als Lahav Shani, ‘volbloed bruckneriaan, aldus NRC, ‘groots, warmbloedig, zinderend.’

Laatste kans: foto expo NEIGHBOURS 
 
Bezoek tijdens of na je concert in de Doelen NEIGHBOURS. In deze foto expo in de Grote Zaal Foyer verwelkomt de Doelen haar buren uit het Oude Westen.  
 
Café Marseille, dierenwinkel De Rimboe, en de IJssalon vormen het decor van een levendige buurt waar bewoners van alle leeftijden en stijlen samenkomen. Fotograaf Robin Utrecht en creative producer Mieke van der Linden zetten deze diversiteit in de schijnwerpers met een serie portretten, geschoten in een pop-up fotostudio in de Doelen. Utrecht, bekend van zijn werk tijdens de Lunchbreak-concerten en staatsbezoeken met de koninklijke familie, laat in zijn serie zien dat gewone mensen allesbehalve gewoon zijn. 
 

Lees meer

programma

Bruckner Achtste symfonie

credits

Lahav Shani dirigent