Martha Argerich speelt Bartók 3

Rotterdams Philharmonisch Orkest
  • do 26 sep ’24
    20:15
    Grote Zaal
  • vr 27 sep ’24
    20:15
    Grote Zaal

Pianist zonder gelijke, als jonge tachtiger op het hoogtepunt van haar kunnen.

‘Verbluffend mooi’, ‘onwaarschijnlijk verfijnd’: NRC-recensent Joep Stapel gaf het concert van Martha Argerich met het Rotterdams Philharmonisch een ereplaats in zijn klassieke top-5 van 2022. Op plek 1 zette hij een première van Joey Roukens, ook bij ons orkest. De legendarische Argerich en de briljante Roukens komen nu samen op één avond, met Dvořák als klap op de vuurpijl. Hét concert van 2024? Zou zomaar kunnen.

Laatste kans: foto expo NEIGHBOURS 
 
Bezoek tijdens of na je concert in de Doelen NEIGHBOURS. In deze foto expo in de Grote Zaal Foyer verwelkomt de Doelen haar buren uit het Oude Westen.  
 
Café Marseille, dierenwinkel De Rimboe, en de IJssalon vormen het decor van een levendige buurt waar bewoners van alle leeftijden en stijlen samenkomen. Fotograaf Robin Utrecht en creative producer Mieke van der Linden zetten deze diversiteit in de schijnwerpers met een serie portretten, geschoten in een pop-up fotostudio in de Doelen. Utrecht, bekend van zijn werk tijdens de Lunchbreak-concerten en staatsbezoeken met de koninklijke familie, laat in zijn serie zien dat gewone mensen allesbehalve gewoon zijn.

Lees meer

programma

Roukens Nieuw werk (opdrachtwerk, wereldpremière) | Bartók Derde pianoconcert | Dvořák Negende symfonie

credits

Lahav Shani dirigent | Martha Argerich piano