Roffa Mon Amour Film screening: Smoke Sauna Sisterhood + talk

20:30 start talk - 21:00 start film
  • vr 8 mrt ’24
    deuren open
    19:30
    start
    20:30
    eind
    22:30
    Jurriaanse Zaal

Roffa Mon Amour bundelt de krachten met de Doelen om een unieke filmische ervaring te presenteren met daarnaast een line-up van optredens, talks en muziek waarin vrouwen en mensen die zich identificeren als vrouw centraal staan.

Vier samen met ons Internationale Vrouwendag met een iconische film voor iedereen (maar vooral over en voor vrouwen). Talloze liefhebbers hebben hun stem uitgebracht en de winnende film is geworden: Smoke Sauna Sisterhood.

Smoke Saune Sisterhood

Diep in de Estse bossen staat een sauna waar vrouwen samenkomen om zich onder te dompelen in rituelen, waar ze nader tot elkaar komen, samen lachen en waar pijn wordt uitgezweet. De vrouwen delen herkenbare, universele verhalen en ervaringen en tonen zo up close and personal het meest intieme samenkomen waar zweetdruppels, water en tranen versmelten. Deze bijzondere plek staat op de Unesco culturele erfgoedlijst en Smoke Sauna Sisterhood won talloze prijzen op filmfestivals als Sundance en CPH:DOX.

 

Talk vooraf

Voorafgaand aan de film is er een talk gericht op vrouwelijkheid en het fysieke lichaam.
De talk is van 20.30 - 21:00 uur en kan alleen bezocht worden in combinatie met een ticket voor de film. 

Nychenda Fecunda 
Nychenda Fecunda is een programma maker, onderzoeker en host in de culturele sector. Ze is ook actief in de danswereld binnen de ballroom gemeenschap en als waacker.

Lotte van Eijk
Lotte van Eijk is een toonaangevende stem voor body positivity, een queer icoon en een van de snelst groeiende Nederlandse influencers. Met haar online serie "Meiden" op Instagram heeft ze honderdduizenden kijkers bereikt en blijft ze een ruimte creëren voor mensen om hun ware zelf te zijn. Openhartig, eerlijk en als een beste vriendin - Lotte creëert impact on- en offline.

Romy Tielman
Als oprichter van THE PULSĖ ontwikkelt Romy Tielman new movement programma’s met lichaamsbeoefening. Ze heeft een achtergrond als regisseur van mode, kunst en muziekfilm en heeft daarna van het lichaam haar professie gemaakt waarbij ze lichaamstaal en beweging onderzoekt in relatie tot creativiteit en connectie. 

programma

Internationale Vrouwendag:
19:30 - 21:00 Mensen Zeggen Dingen
20:30 - 22:00 Selda Bagcan
20:30 - 22:30 Roffa Mon Amour film screening: Smoke Sauna Sisterhood
20:30 - 23:30 Tante Alies Duizend Vrouwen Muziek Bingo 
22:00 - 01:00 Afterparty met DJ Natousch